Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2023, 13:00
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

3. séria Mandaloriana je zatiaľ najlepšia zo všetkých. Seriál sa nám mení pred očami na niečo oveľa zaujímavejšie

3. séria Mandaloriana je zatiaľ najlepšia zo všetkých. Seriál sa nám mení pred očami na niečo oveľa zaujímavejšie
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY THE MANDALORIAN
Uložiť Uložené

Nové časti Mandaloriana sú zatiaľ veľmi podarené, so zaujímavými postavami a s dobrou akciou.

Tretia séria Mandaloriana sa začala celkom zostra. Už prvá epizóda bola dobrá, no po troch je jasné, že tvorcovia niečo zmenili. Príbeh začína mať seriálovejšiu štruktúru a jednotlivé epizódy vytvárajú kompletnejší celok s nadväzujúcimi dejovými líniami. Je oveľa zaujímavejší ako v prvých dvoch sériách, keď Mando lietal z planéty na planétu a plnil vedľajšie úlohy náhodných ľudí ako v nejakej videohre. 

Odporúčané
Oscarový film Na západe nič nové nakrútili Česi: Na pľaci sme zapaľovali ľudí, stavali tanky a učili Nemcov strieľať (Rozhovor) Oscarový film Na západe nič nové nakrútili Česi: Na pľaci sme zapaľovali ľudí, stavali tanky a učili Nemcov strieľať (Rozhovor) 13. marca 2023, 16:30

V prvých troch častiach je aj množstvo podarenej akcie, pričom sa tvorcovia zatiaľ zameriavajú na vesmírne stíhačky a vzdušné súboje s prepracovanými efektmi. Vrcholom stúpajúcej kvality bola tretia časť, ktorá mala takmer hodinu. Režíroval ju Lee Isaac Chung (Minari) a je škoda, že v tejto sérii nakrútil iba túto jednu časť.

Mandalorian
Zdroj: Disney+

Od prvých dvoch sa výrazne líši. Po napínavom a akčnom úvode s Mandalorianom a Bo-Katan, ktorí čelili imperiálnym stíhačkám, sa dej zameral na vedca Pershinga. Toho si diváci môžu pamätať ako vedca, ktorý mal experimentovať na Groguovi v minulých sériách, keď ho uniesol Mof Gideon. Po porazení Gideona sa Pershing vrátil do Novej republiky, kde musel prejsť „nápravou“.

Nová republika sa v rehabilitačných programoch snaží prevychovať ľudí, ktorí slúžili pod vládou Impéria, a overuje si, či sa chcú zmeniť alebo sú stále verní Impériu. Ide o veľmi zaujímavú dejovú líniu, ktorá zobrazuje, aké následky majú intergalaktické vojny na bežných ľudí. Podobným zápletkám sa okrem seriálu Andor nevenoval žiadny iný hraný Star Wars film či seriál.

Mandalorian
Zdroj: Disney+

Bolo by to rovnako dobré aj v Mandalorianovi, no to by najskôr museli hrať tieto postavy o čosi lepší herci. Neznámy herec Omid Abtahi, ktorý stvárňuje Pershinga, nie je veľmi presvedčivý, ale to sa dá zniesť. Dejová štruktúra, pomalšie tempo a zameranie sa na nie úplne jasné dejové línie s prvkami mysteriózna sú niečo, na čo nie sú diváci Mandaloriana zvyknutí.

Odporúčané
RECENZIA: 3. séria Mandaloriana RECENZIA: 3. séria Mandaloriana 20. apríla 2023, 13:00

Môže to teda medzi Mandovými dobrodružstvami pôsobiť rušivo a neakčne, ale je to vítaná zmena. Azda budú tvorcovia v nastolenom tempe pokračovať a ukážu viac takýchto epizód.

Aj prvé dve časti o Mandovi a Bo-Katan však boli skvelé a ich vzájomná spolupráca ťahá tretiu sériu vpred viac ako samotný Grogu. Tretia séria Mandaloriana je zatiaľ zo všetkých najlepšia. Do jej konca ostáva ešte šesť epizód.

Domov
Zdieľať
Diskusia