Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2023 o 19:13
Čas čítania 1:27
Tímea Krauszová

Mladý Afričan ukazuje, ako prežíva zimu ako cyklokuriér v Košiciach: Keď neprší, sneží, keď nesneží, fúka, baví ľudí na Tiktoku

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach opisuje, ako sa mu na Slovensku žije.

Wilson Bol je mladý systémový administrátor, ktorý si privyrába rozvozom jedla. Na Tiktoku ukazuje realitu zo života cyklokuriéra. Wilson je tiež Afričan a často komentuje práve to, ako sa mu žije na Slovensku. Pre Refresher 31-ročný muž z Južného Sudánu povedal, že na Slovensku žije už sedem rokov, čo vysvetľuje aj jeho veľmi slušnú slovenčinu. Svojimi videami zabáva viac ako 40-tisíc fanúšikov na Tiktoku.

Zo svojich pracovných trás na bicykli často nahráva videá a pridáva ich na Tiktok a Instagram. Na sociálnych sieťach opisuje, ako sa mu na Slovensku žije, a v humorných videách zvykne reagovať aj na otázky či komentáre od followerov.

„Teším sa na teplo,“ napísal k videu, na ktorom ukazuje, ako v momente, keď uvidí trochu slnka, za ním beží a ide aj von, aby sa ho nabažil. 

@bolwilson Teším sa na teplo #foryoupage #bolwilson #slovakia #southsudan #kosice #bratislava #slnko ♬ Jerusalema (feat. Nomcebo Zikode) [Edit] - Master KG

Počasie komentuje pomerne často, medzi populárnejšie videí patrí jeho odpoveď na otázku, či mu nie je zima. „Keď neprší, sneží. Keď nesneží, fúka vietor. Ale už dosť, pánabeka!“ rozhorčuje sa v krátkom videu počas práce. Samozrejme, je na bicykli a roznáša jedlo počas snehových prehánok, takže rozhorčenie je pochopiteľné.

@bolwilson Replying to @HelenaSW 🇸🇰 Slovakia #foryoupage #bolwilson #slovenčina #slovakia #kosice #košice #bratislava #prague ♬ original sound - Wilson🤗

Milé videá však nedostávajú len pozitívne komentáre. Niektorí komentujúci mu napríklad odkazujú, aby o zlom počasí povedal svojim „kamošom z Afriky“, alebo mu rovno povedia, že Európa nie je pre neho. Na podobné poznámky však reaguje pohotovo: „Poviem ti rozdiel medzi tebou a mnou. Myslíš si, že veľa vecí je prekonať nemožné, takže sa obmedzuješ. Ale ja verím v presný opak,“ povedal s úsmevom vo videu.

@bolwilson Replying to @nostromonaut #foryoupage #bolwilson #slovenčina #slovakia #košice #kosice #praque #bratislava ♬ original sound - Wilson🤗

Wilson pre Refresher povedal, že na ulici sa stretáva s rôznymi reakciami. Niektorí ľudia ho vôbec neriešia, iní sú príjemne prekvapení z toho, že vidia černocha. Slovensko je jediná európska krajina, v ktorej žil dlhodobo, takže svoju skúsenosť zatiaľ nevie porovnať s iným štátom, v ktorom prevládajú ľudia bielej rasy. „Niektorí sa ma trochu boja a niektorí ma preklínajú. Konkrétne na Slovákov by som však nepovedal nič zlé,“ dodáva na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia