Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2023, 14:24
Čas čítania 0:39
Martin Adam Pavlík

Metallica vydala ďalší singel z pripravovaného albumu. Z temného textu o samovražde ťa zamrazí

Metallica vydala ďalší singel z pripravovaného albumu. Z temného textu o samovražde ťa zamrazí
Zdroj: TASR/AP/Felipe Dana
HUDBA HUDBA METALLICA ROKENROL SPRÁVY ZO SVETA THRASH METAL
Uložiť Uložené

Nový album kapela predstaví už o pár mesiacov.

Kvíliace gitary Kirka Hammetta a Jamesa Hetfielda sú späť spolu s energickou „dvojšľapkou“ Larsa Ulricha a masívnymi basovými riffmi Roberta Trujilla. Metallica vydala ďalší singel s temným názvom Screaming Suicide. Metalisti z Kalifornie fanúšikov lákajú na nový album.

V poradí už jedenásta štúdiovka sa bude volať 72 Seasons a vyjde 14. apríla. Kapela ju vydá pod vlastným vydavateľstvom Blackened Recordings. V novembri sa hudobníci pripomenuli s novým materiálom prvýkrát od roku 2016, keď vyšla nahrávka Hardwired... to Self-Destruct. 

Prvý singel Lux Æterna z albumu 72 Seasons predpovedal náladu aj zvuk očakávaného LP-čka, Screaming Suicide iba potvrdzuje, že sa máme na čo tešiť. Napriek tomu, že kapela funguje už od osemdesiatych rokov, stále si drží nezameniteľný zvuk. Metallicu si jednoducho s nikým a ničím nepomýliš ani v roku 2023.

Hetfield v novinke spieva o samovražde a temných myšlienkach v hlave, ktoré sa občas nepekne pripomenú. Spevák si od poslednej nahrávky prešiel neľahkým obdobím, keďže po celosvetovom turné opäť podľahol alkoholu a v roku 2019 musel nastúpiť na „odvykačku“.

Domov
Zdieľať
Diskusia