Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2023 o 15:05
Čas čítania 1:18
Kristína Czakóová

Tipy na mužské účesy: Tieto strihy uvidíš v trendoch aj v roku 2023

MÓDA TRENDY ÚČES VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Preferuješ jednoduché strihy alebo máš radšej niečo výraznejšie?

Chceš osviežiť svoj vzhľad a hľadáš inšpiráciu na mužské účesy? Pripravili sme pre teba 5 populárnych strihov, ktoré uvidíš v trendoch aj na tento rok. Potešíme aj tých, ktorí nechcú stráviť pol hodiny pred zrkadlom a preferujú minimálnu starostlivosť. 

1. Buzz cut  

Predstav si vojaka. Je veľmi pravdepodobné, že sa ti v hlave zjavil obraz muža s veľmi krátkymi vlasmi. Buzz cut označuje strihy krátkej dĺžky, pričom samotná dĺžka vlasov je po celej hlave rovnaká. Pre tento typ strihu je typické, že zvýrazňuje črty tváre. Môžeš sa ešte stretnúť s verziou, pri ktorej vzniká navrchu hlavy „ostrovček“ a vlasy po bokoch sa skracujú – čím bližšie ku krku, tým viac splývajú s pokožkou. Táto technika sa nazýva fade, čiže ide o vlasy zostrihané do stratena. Buzz cut si v súčasnosti obľúbili aj ženy. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Channing Tatum Gallery (@channingtatumgallery)

2. Crew cut (Ceasar)

Tento strih sa inšpiroval pôvodným nositeľom Ceasarom, ktorý patrí medzi najvýraznejšie osobnosti starovekého Ríma. Súčasná podoba strihu sa často označuje ako crew cut, zachováva si však pôvodné rysy a je ideálna pre mužov, ktorí preferujú kratšie vlasy. Crew cut sa vyznačuje krátkymi vlasmi naboku a učesaným vrchom do čela. Pri crew cut sú vlasy navrchu hlavy pomerne krátke – verzia s dlhšími vlasmi navrchu hlavy sa označuje ako french crop. 

3. Pompadour

Tento typ účesu je vhodný pre dlhšie vlasy. Vyznačuje sa objemom, ktorý tvoria vlasy vyčesané nahor a prehodené dozadu. Pompadour si vyžaduje zdĺhavejší styling, takže pred zrkadlom stráviš nejaký čas. 

4. Mullet 

Účes, ktorý si vyslúžil prezývku „vpredu biznis, vzadu párty“, uvidíš na ulici aj v roku 2023. Túto klasiku z 80. rokoch vystihuje krátky strih vpredu a dlhé vlasy vzadu. Novodobý mullet dostal moderný vzhľad – vlasy sú postupne zostrihané a prechod medzi prednou a zadnou stranou pôsobí viac prirodzene. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Flow Frisør (@flow_frisor)

5. Kučery

Nestarnúcim trendom je prirodzený vzhľad. Dlhšie kučeravé vlasy dokážu pôsobiť sofistikovane aj v kombinácii s ležérnym outfitom. V tomto prípade je potrebné zvoliť správnu vlasovú kozmetiku, pretože pri nesprávnej starostlivosti môžu kučeravé vlasy zostať suché a krepovité.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa GLAM Lelaki (@glamlelaki)

Domov
Zdieľať
Diskusia