Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2022, 14:01
Čas čítania 1:30
Daniel Mikolášik

Boy Wonder vyzýva Rytmusa či Separa, aby odsúdili útok kvôli LGBTI+ vlajke v Skalici. Slovenskí raperi podľa neho nesmú mlčať

HUDBA BOY WONDER LGBT+ RAP RAPOVÁ SCÉNA STRAPO
Uložiť Uložené

Problém slovenskej spoločnosti je podľa slov rapera to, že sa ľudia boja ozvať.

Trnavský raper Boy Wonder na svojom Instagrame odsúdil nedávny útok na bratislavskú kapelu Berlin Manson pred víkendovým koncertom v Skalici. Dôvodom napadnutia partiou homofóbov bolo vyvesenie dúhovej vlajky na pódiu. Wonder v sérii príbehov vyjadril podporu LGBTI+ komunite a priznal vlastnú skúsenosť s útokom pre „inakosť“.

Odporúčané
V Skalici zbili na koncerte Slobodnej Európy hudobníkov za podporu LGBT+. Nechoďte na naše koncerty, odkazuje kapela homofóbom V Skalici zbili na koncerte Slobodnej Európy hudobníkov za podporu LGBT+. Nechoďte na naše koncerty, odkazuje kapela homofóbom 12. decembra 2022, 16:00

„Tiež som mal v živote rande s náckami. Mal som dvadsať, dredy na gebuli, tak si ma skupinka raz odchytila. Samozrejme som bol sám a dostal som pár kopačiek do hlavy. Vtedy im vadili dredy, kričali po nás [že sme] feťáci. Vadili im dlhé vlasy,“ spomína raper.

Podľa jeho slov je problémom slovenskej spoločnosti to, že sa ľudia boja ozvať. „Aký je rozdiel v tom, keď teraz útočia na LGBT+ komunitu a nikto nič. Ten, že sa vás to osobne netýka,“ pokračuje Wonder.

boy wonder
Zdroj: Instagram/@boy_wonder_sk

Aj napriek tomu, že sa to jednotlivých ľudí osobne nemusí dotýkať, je podľa rapera potrebné ozvať sa. Označil preto známych slovenských raperov ako Separa, Rytmusa, Ega, Pil Cho, Strapa, Kaliho, Gleba, Majka Spirita či Moma a vyzval ich, aby odsúdili útok v Skalici a zastali sa LGBTI+ osôb.

Na jeho výzvu reagoval zatiaľ len Strapo, ktorý prezdieľal jeho príbeh a napísal k nemu, že s rapovým kolegom súhlasí. „Zažité neoje**š. Nechceš zažiť, ale možno by si potreboval,“ uviedol Strapo.

Hudobníkov zbili za podporu LGBT+

V Skalici v sobotu hrali dvojkoncert slovenská legenda Slobodná Európa a skupina Berlin Manson. Jej členovia si po vystúpení „Slobodky“ rozkladali na pódiu nástroje. Podľa jedného z účinkujúcich Dominika Proka si vyvesili na jeden z inštrumentov dúhovú vlajku s nápisom Antihomofobic action.

Odporúčané
Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu 22. apríla 2024, 12:30

To sa údajne nepáčilo niektorým účastníkom koncertu, ktorí najprv členov Berlin Manson vyzývali, aby vlajku dali preč. Po slovnej výmene vybehli návštevníci koncertu na pódium a začali fyzicky útočiť na členov kapely, pričom spevákovi Adamovi Dragunovi zlomili sánku.

„V jednom momente to bol bordel, ktorý sa ťažko opisuje. Mela trvala pomerne dlho, kým nám niekto pomohol. Orlovňu robia ľudia, ktorí to majú radi, ale tentoraz im bezpečnosť ušla. Pred koncertom nás ochrankár prosil, aby sme to dali dole, ale povedali sme nie,“ opísal Dominik Prok, ktorý v kapele Berlin Manson hosťuje. 

Na útok medzičasom reagoval aj podnik, v ktorom sa koncert uskutočnil: „Chceli by sme sa ospravedlniť za včerajší nešťastný incident pred vystúpením skupiny Berlin Manson, veľmi nás to mrzí. Vzniknutú situáciu riešime.“

Bratislavskú kapelu Berlin Manson tesne pred sobotným koncertom napadla v Skalici partia návštevníkov pre dúhovú vlajku. O incidente informovali na Instagrame.
Bratislavskú kapelu Berlin Manson tesne pred sobotným koncertom napadla v Skalici partia návštevníkov pre dúhovú vlajku. O incidente informovali na Instagrame. Zdroj: Instagram/@zanedbavamsa
Domov
Zdieľať
Diskusia