Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
12. decembra 2022, 16:00
Čas čítania 0:59

V Skalici zbili na koncerte Slobodnej Európy hudobníkov za podporu LGBT+. Nechoďte na naše koncerty, odkazuje kapela homofóbom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeden z členov skončil so zlomenou sánkou.

V Skalici v sobotu hrali dvojkoncert slovenská legenda Slobodná Európa a skupina Berlin Manson. Jej členovia si po vystúpení „slobodky“ rozkladali na pódiu nástroje. Podľa jedného z účinkujúcich Dominika Proka si vyvesili na jeden z inštrumentov vlajku s nápisom Antihomofobic action.

To sa údajne nepáčilo niektorým účastníkom koncertu, ktorí najprv členov Berlin Manson vyzývali, aby vlajku dali preč. Po slovnej výmene vybehli návštevníci koncertu na pódium a začali fyzicky útočiť na členov kapely, pričom spevákovi Adamovi Dragunovi zlomili sánku.

„V jednom momente to bol bordel, ktorý sa ťažko opisuje. Mela trvala pomerne dlho, kým nám niekto pomohol. Orlovňu robia ľudia, ktorí to majú radi, ale tentoraz im bezpečnosť ušla. Pred koncertom nás ochrankár prosil, aby sme to dali dole, ale povedali sme nie,“ opísal ďalej Dominik Prok, ktorý v kapele Berlin Manson hosťuje. 

Slobodná Európa: Nie ste u nás vítaní!

Na útok reagoval aj podnik, v ktorom sa koncert uskutočnil: „Chceli by sme sa ospravedlniť za včerajší nešťastný incident pred vystúpením skupiny Berlin Manson, veľmi nás to mrzí.
Vzniknutú situáciu riešime.“

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Na Facebooku sa k tomu vyjadrila aj skupina Slobodná Európa. Pripomínajú, že sú kapelou, ktorá vždy odsudzovala nenávistné prejavy, a zároveň upozorňujú na to, že takých ľudí na svojom koncerte nechcú. „Je nám to veľmi ľúto, chlapcom z Berlin Manson sa veľmi ospravedlňujeme, prajeme všetko dobré a skoré uzdravenie. Zároveň by sme radi odkázali všetkým náckom, ktorí stále nepochopili, že naša skupina patrí na opačnú stranu barikády, aby na naše koncerty nechodili. Nie ste u nás vítaní,“ píšu v statuse.