Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2022 o 12:30
Čas čítania 6:39
Denisa Šútorová

Topmodelka Barbora Brušková pracuje v Japonsku: Milovali tu plavovlasé dievčatá s modrými očami, no dnes už je to inak (Rozhovor)

Topmodelka Barbora Brušková pracuje v Japonsku: Milovali tu plavovlasé dievčatá s modrými očami, no dnes už je to inak (Rozhovor)
Zdroj: archív Barbory Bruškovej
MÓDA CESTOVANIE JAPONSKO MÓDA MODELING
Uložiť Uložené

Topmodelka Barbora Brušková sa momentálne kvôli práci nachádza v Tokiu. Okrem toho, ako sa jej darí v kariére a ako si spomína na svoje začiatky, nám prezradila aj to, kde si dať v japonskej metropole najlepší ramen a kam sa chodí zabaviť.

Topmodelka Barbora Brušková sa momentálne kvôli práci nachádza v ďalekom Tokiu. Prvýkrát sa tam ocitla presne pred desiatimi rokmi, keď s modelingom začínala. V rozhovore ti porozpráva, ako sa odvtedy zmenil jej život, ale aj to, kam ísť v japonskej metropole na najlepší ramen, matcha latte, kde majú skvelé drinky či dokonca slovenské víno. 

Topmodelke Barbore Bruškovej patria svetové prehliadkové móla aj titulky prestížnych svetových magazínov.
Topmodelke Barbore Bruškovej patria svetové prehliadkové móla aj titulky prestížnych svetových magazínov. Zdroj: archív Barbory Bruškovej

Napriek tomu, že Barbora vo svete modelingu dosiahla veľa, svoje kariérne úspechy berie s pokorou a neraz dokázala, že stojí nohami pevne na zemi. Popri práci totiž stihla získať inžiniersky titul a tiež založiť vlastnú ekologickú značku STROOI Slovensko.

„Človek naozaj nikdy nevie, kde sa ocitne. Teraz je svet taký rýchly, že dnes som v Tokiu, ale neviem, ako to bude, keď prídem domov. Trh aj svet sa menia každý deň. Je dobré ísť za svojím cieľom, ale rovnako je dobré mať zadné dvierka. Len čakať na niečo, čo môže byť, ale aj nemusí, je veľmi riskantné,“ povedala Barbora.

V Refresheri ti radi prinášame príbehy úspešných Slovákov. Ak ťa bavia články o inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v umení, kultúre či módnom priemysle, staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

Od tvojho kastingu pre Elite Model Look už uplynulo desať rokov a dnes patríš medzi najúspešnejšie slovenské modelky. Čo všetko sa ti za tie roky podarilo stihnúť? 

Presne nad týmto som sa nedávno zamýšľala, keď som opäť prišla do Tokia. Kvôli práci som sem chodila častejšie, no prvýkrát som toto mesto navštívila v roku 2012. Aj ja sama som si vlastne spravila taký „lifecheck“. 

Odporúčané
Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke 23. júla 2024 o 11:00

Nejako som nechcela premýšľať nad tým, čo by som urobila vtedy inak, čo by bolo keby... Celé som to, naopak, poňala s obrovskou vďakou a radosťou a uvedomujem si, že vstup do modelingu mi dal extrémne veľa príležitostí, priateľov, zážitkov, skúseností, samozrejme, aj tých cestovateľských, ale hlavne pracovných.

Topmodelka Barbora Brušková sa momentálne kvôli práci nachádza v najľudnatejšom meste sveta Tokiu. Prezradila, čo nás na japonskej metropole môže prekvapiť aj ktoré spoty rozhodne nevynechať.
Topmodelka Barbora Brušková sa momentálne kvôli práci nachádza v najľudnatejšom meste sveta Tokiu. Prezradila, čo nás na japonskej metropole môže prekvapiť aj ktoré spoty rozhodne nevynechať. Zdroj: archív Barbory Bruškovej

Okrem toho, že som popri modelingu a cestovaní stihla úspešne vyštudovať vysokú školu, začala som vlastné podnikanie. Hlavne som sa mentálne posunula a myslím si, že aj prirodzene dosť vyzrela.

Keď teraz vidím dievčatá na kastingoch, ktoré sú v podobnom veku, v akom som sem prvýkrát prišla, niekedy si hovorím, čo som tu vlastne vtedy robila, že som tu určite musela byť trochu stratená. Dnes som však veľmi vďačná, že som tam, kde som, a nehľadím na to, kde by som ešte mohla byť.

Ako prebiehajú tvoje dni v Tokiu, na čom všetkom momentálne pracuješ?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo v Tokiu na verejnom priestranstve nenájdeš koše.
  • Kde si dať skvelý ramen, matcha latte a kde nájdeš slovenské víno.
  • Čo sa v modelingovom priemysle podľa Barbory Bruškovej zmenilo a ako v ňom preraziť dnes.
  • Čo sa Barbore Bruškovej páči na Japoncoch a bude jej chýbať na Slovensku.
  • Či sú pre Áziu zaujímavé európske typy modeliek.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125269 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia