Topmodelka Barbora Brušková sa momentálne kvôli práci nachádza v Tokiu. Okrem toho, ako sa jej darí v kariére a ako si spomína na svoje začiatky, nám prezradila aj to, kde si dať v japonskej metropole najlepší ramen a kam sa chodí zabaviť.
Topmodelka Barbora Brušková sa momentálne kvôli práci nachádza v ďalekom Tokiu. Prvýkrát sa tam ocitla presne pred desiatimi rokmi, keď s modelingom začínala. V rozhovore ti porozpráva, ako sa odvtedy zmenil jej život, ale aj to, kam ísť v japonskej metropole na najlepší ramen, matcha latte, kde majú skvelé drinky či dokonca slovenské víno.
Napriek tomu, že Barbora vo svete modelingu dosiahla veľa, svoje kariérne úspechy berie s pokorou a neraz dokázala, že stojí nohami pevne na zemi. Popri práci totiž stihla získať inžiniersky titul a tiež založiť vlastnú ekologickú značku STROOI Slovensko.
„Človek naozaj nikdy nevie, kde sa ocitne. Teraz je svet taký rýchly, že dnes som v Tokiu, ale neviem, ako to bude, keď prídem domov. Trh aj svet sa menia každý deň. Je dobré ísť za svojím cieľom, ale rovnako je dobré mať zadné dvierka. Len čakať na niečo, čo môže byť, ale aj nemusí, je veľmi riskantné,“ povedala Barbora.
Od tvojho kastingu pre Elite Model Look už uplynulo desať rokov a dnes patríš medzi najúspešnejšie slovenské modelky. Čo všetko sa ti za tie roky podarilo stihnúť?
Presne nad týmto som sa nedávno zamýšľala, keď som opäť prišla do Tokia. Kvôli práci som sem chodila častejšie, no prvýkrát som toto mesto navštívila v roku 2012. Aj ja sama som si vlastne spravila taký „lifecheck“.
Nejako som nechcela premýšľať nad tým, čo by som urobila vtedy inak, čo by bolo keby... Celé som to, naopak, poňala s obrovskou vďakou a radosťou a uvedomujem si, že vstup do modelingu mi dal extrémne veľa príležitostí, priateľov, zážitkov, skúseností, samozrejme, aj tých cestovateľských, ale hlavne pracovných.
Okrem toho, že som popri modelingu a cestovaní stihla úspešne vyštudovať vysokú školu, začala som vlastné podnikanie. Hlavne som sa mentálne posunula a myslím si, že aj prirodzene dosť vyzrela.
Keď teraz vidím dievčatá na kastingoch, ktoré sú v podobnom veku, v akom som sem prvýkrát prišla, niekedy si hovorím, čo som tu vlastne vtedy robila, že som tu určite musela byť trochu stratená. Dnes som však veľmi vďačná, že som tam, kde som, a nehľadím na to, kde by som ešte mohla byť.
Ako prebiehajú tvoje dni v Tokiu, na čom všetkom momentálne pracuješ?
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Prečo v Tokiu na verejnom priestranstve nenájdeš koše.
- Kde si dať skvelý ramen, matcha latte a kde nájdeš slovenské víno.
- Čo sa v modelingovom priemysle podľa Barbory Bruškovej zmenilo a ako v ňom preraziť dnes.
- Čo sa Barbore Bruškovej páči na Japoncoch a bude jej chýbať na Slovensku.
- Či sú pre Áziu zaujímavé európske typy modeliek.