Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2022, 19:47
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Najsilnejší Golf v histórii značky je po novom aj najrýchlejším Golfom na Nürburgringu

Najsilnejší Golf v histórii značky je po novom aj najrýchlejším Golfom na Nürburgringu
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Pod nový rekord sa podpísal továrenský jazdec Benjamin Leuchter.

Automobilka Volkswagen tento rok oslavuje okrúhle 20. výročie svojich vrcholných športových vyhotovení s písmenom R, teda divízie Volkswagen R GmbH. Pri tejto príležitosti sa na trhu objavil špeciálny oslavný model Golf R 20 Years, ktorý odkazuje na prvý model značky s písmenom R – Golf R32 z roku 2002. Na pohľad sa novinka od bežnej verzie Golf R odlišuje väčším zadným krídlom, detailmi lakovanými v ikonickom modrom odtieni Lapiz Blue či možnosťou siahnuť po špičkových pneumatikách Michelin Cup 2.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Oslavné vyhotovenie nám automobilka predstavila len v máji a už nás informuje o tom, že má na krku pozoruhodný rekord. Továrenský jazdec Benjamin Leuchter obletel Nürburgring v čase 7:47,31 min., čím sa Golf R 20 Years stal vôbec najrýchlejším Golfom v histórii.

Zaujímavosťou je, že o generáciu starší Golf GTI Clubsport S (s výhradne predným pohonom a manuálom) túto trať absolvoval ešte o čosi rýchlejšie – 7:47,19 min. Nutné je  však dodať, že tamojší rekord bol stanovený na úseku Nordschleife s dĺžkou 20,6 kilometra, zatiaľ čo aktuálny rekord bol dosiahnutý v zmysle nových pravidiel na úseku merajúcom až 20,832 km.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Pripomeňme, že o pohon sa stará dobre známy štvorvalec 2.0 TSI, Volkswagen však pri oslavnej edícii siahol po navýšení výkonu – z pôvodných 235 kW/320 koní výkon poskočil až na úroveň 245 kW/333 koní. Ide tak zároveň aj o najsilnejší sériovo vyrábaný Golf v histórii značky. Štandardom je pohon 4Motion, 7-stupňová prevodovka DSG, výfukové potrubie z dielne Akrapovič s titánovými koncovkami. Stovku zvládne za 4,6 sekundy a maximálna rýchlosť je 270 km/h. Hovorí sa, že produkcia bude pritom obmedzená len na 1 rok.

Volkswagen, Golf R, Golf R 20 Years,Volkswagen, Golf R, Golf R 20 Years,Volkswagen, Golf R, Golf R 20 Years,Volkswagen, Golf R, Golf R 20 Years,
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia