Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2022, 13:30
Čas čítania 1:28
Martin Mičuda

Mercedes-Benz odhalil interiér nového EQE SUV. Dominuje mu obrovský MBUX Hyperscreen

Mercedes-Benz odhalil interiér nového EQE SUV. Dominuje mu obrovský MBUX Hyperscreen
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

EQE SUV bude už v poradí štvrtým modelom Mercedes-Benz, kde sa objavia tri obrovské obrazovky zaliate za jedným sklom.

Mercedes-Benz už v roku 2020 ohlásil, že elektrický modelový rad EQ sa bude statočne rozrastať a EQC nebude zďaleka jediným SUV s batériovým pohonom. Dôkazom toho je príchod elektrických verzií dobre známych modelov (EQA či EQB), ale aj luxusné EQS SUV. Ani to však nie je posledné slovo a v zmysle indícií Nemci už 16. októbra predstavia ďalšieho člena rodiny – EQE SUV. Spolu s prvými oficiálnymi fotografiami interiéru to ohlásila samotná automobilka.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Je teda zrejmé, že po vzore najluxusnejších modelov EQS a EQS SUV aj v o triedu nižšom segmente (vyššia stredná trieda) ponúkne Mercedes-Benz elektromobil v dvoch karosárskych podobách – ako sedan EQE a zároveň aj rodinnejšie EQE SUV. Práve to sa začína odhaľovať na prvých záberoch, ktoré už v zmysle tradícií značky ukazujú to, v akom prostredí si bude posádka nažívať. Ako sa podľa spomínaných modelov predpokladalo, aj EQE SUV dostane obrovský MBUX Hyperscreen, teda tri obrazovky zaliate za jedným sklom.

Samozrejme, že jednotlivé modely ponúknu v kokpite inú priestorovú ponuku a pár pozmenených detailov, avšak pri pohľade na samotnú palubnú dosku je vyslovene nemožné zistiť, o ktorý z elektromobilov ide – čelná časť palubovky je totiž technologicky, esteticky a dokonca aj rozmerovo úplne identická medzi EQE, EQE SUV, EQS aj EQS SUV.

Mercedes-Benz, EQE SUV,
Zdroj: Mercedes-Benz

Aj EQE SUV tak (za príplatok) ponúkne až tri obrazovky – 12,3” digitálne budíky, 17,7” centrálny displej a 12,3” obrazovku pred spolujazdcom. Všetky zobrazovacie jednotky sú zaliate do jedného zahnutého skleneného panela s celkovou šírkou viac ako 141 centimetrov, respektíve s celkovou plochou 2 432,11 štvorcového centimetra. 

Ohnuté sklo pozostáva z kremičitanu hlinitého, ktorý je mimoriadne odolný proti poškriabaniu. Okrem toho dve vrstvy krycieho skla znižujú odrazy a zjednodušujú čistenie. Fotografie naznačujú, že infotainment MBUX dostane dodatočné nastavenia súvisiace s terénnymi funkciami vozidla, pribudnú aj nové ozdobné dekory.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Na rozdiel od väčšieho EQS SUV, menšie EQE SUV nebude možné zadovážiť v 7-miestnej konfigurácii, interiér tak odvezie maximálne päť pasažierov. Na dizajn exteriéru si musíme ešte počkať, ale už teraz je jasné, že pôjde len o drobnú evolúciu jednotlivých tvarov väčšieho EQS SUV, ktoré sa premietnu do decentne kompaktnejších rozmerov.

Po technickej stránke bude na výber pohon výhradne zadných kolies, ale aj verzia s dvomi elektromotormi a pohonom oboch náprav. Paleta verzií bude pravdepodobne kopírovať tú v zo sedanu EQE.

Mercedes-Benz, EQE SUV,Mercedes-Benz, EQE SUV,Mercedes-Benz, EQE SUV,Mercedes-Benz, EQE SUV,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia