Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022, 13:21
Čas čítania 0:37
Tímea Krauszová

Pre operáciu nesprávneho oka začala polícia trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví

NEWS SLOVENSKÉ NEMOCNICE SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Nie je známe, či polícia vyšetruje lekárku alebo nemocnicu.

Polícia začala trestné vyšetrovanie pre prečin ublíženia na zdraví v súvislosti s operáciou zdravého oka v bratislavskej nemocnici. Viac informácií k prípadu zatiaľ neposkytla, o trestnom stíhaní informuje na Facebooku.

Lekárka prevzala zodpovednosť

K osudnému zákroku, pri ktorom lekárka najskôr operovala na nesprávnom (teda zdravom) oku, došlo ešte v novembri v ružinovskej nemocnici v Bratislave. Keď si lekárka chybu uvedomila, po debate s pacientom sa zhodli na operácii aj nezdravého oka, čím pacient prišiel o zrak. Okamžite po medializácii prípadu bola mimo služby, k prípadu dostal podnet aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

„Beriem plnú zodpovednosť za svoje pochybenie v danom momente, hoci ako naznačujete, ide o tímovú prácu, zodpovedný je operatér a to som bola ja,“ povedala neskôr lekárka pre Denník N. Tvrdí, že s touto tragédiou bude musieť žiť do konca života a následky zákroku psychicky nedokázala zvládnuť. Za situáciu prevzala zodpovednosť.

Nie je jasné, či polícia vyšetruje konkrétne lekárku, alebo vyhodnocujú samotnú nemocnicu.

Domov
Zdieľať
Diskusia