Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022 o 12:05
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová TASR

Ďalšie nemocnice zakázali návštevy pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu

NEWS KORONAVÍRUS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Na pribúdajúci počet nakazených reagujú nemocnice zákazom návštev či povinným testovaním pred hospitalizáciou.

Fakultná nemocnica Agel Skalica zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov. Rozhodnutie je reakciou vedenia nemocnice na aktuálnu pandemickú situáciu v regióne. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí. „Súčasná situácia zvyšuje riziko prenosu ochorenia a cieľom je chrániť pacientov, ale aj zamestnancov. Ide o preventívne opatrenie, uvidíme, aký bude ďalší vývoj,“ komentoval rozhodnutie námestník riaditeľa nemocnice Daniel Vidovič. 

Zatvárajú pre covid

Zákaz návštev pre hospitalizovaných pacientov znamená, že od pondelka nie je možné, aby sa v nemocnici stretli so svojimi príbuznými. Výnimku majú pacienti v terminálnom štádiu, za ktorými môže prísť kňaz alebo iný duchovný. V nemocnici naďalej platí dodržiavanie platných protiepidemických opatrení, okrem iného je naďalej povinný respirátor. Ambulantná starostlivosť pokračuje bežným spôsobom.

Návštevy hospitalizovaných pacientov zakázala aj levická nemocnica, ktorá je takisto členom skupiny Agel SK. Platia u nich rovnaké pravidlá a takisto výnimka pre duchovného.

Odporúčané
Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov 19. septembra 2024 o 12:10

Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu vo Veľkom Krtíši obmedzili návštevy aj tam, v pondelok to potvrdila riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová. Návštevy sú povolené tri dni v týždni. V nemocnici sú hospitalizovaní traja ľudia s covidom, pozitívni sú aj traja zamestnanci, nikto nie je pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Zákaz návštev aktuálne platí aj v nemocniciach v Komárne a Zlatých Moravciach. Nedávno oznámili zákaz návštev aj košická UNLP a Univerzitná nemocnica v Bratislave.

V Košiciach platí zákaz návštev od 7. júla, zaviedli aj testovanie pacientov pred hospitalizáciou. „Chránime pacientov a zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú. Len čo bude epidemická situácia priaznivejšia, opäť umožníme pacientom návštevy,“ argumentoval riaditeľ UNLP Košice Ľuboslav Beňa.

V Bratislave sú návštevy zakázané od konca júna až do odvolania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia