Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2022, 18:51
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Nebuďme predposratí, hovorí Lipšic: Keď postupujeme v stíhaniach, útoky sa stupňujú, ale nikdy to nevzdáme

NEWS DANIEL LIPŠIC SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Špeciálny prokurátor zverejnil na Facebooku krátke ohliadnutie za diskusou na festivale Pohoda, kde hovoril aj o útokoch vyplývajúcich z práce vyšetrovateľov a prokuratúry.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic vystúpil v piatok na festivale Pohoda v Trenčíne, kde hovoril aj o vyšetrovaní exponovaných káuz. Ako sám v dnešnom statuse pripomína, jedna z posledných otázok sa týkala pokračovania v trestných stíhaniach závažných káuz v prípade zmeny spoločenskej situácie.

Lipšic na ňu odpovedal citovaním bývalého českého ministra Karla Schwarzenberga, ktorý konštatoval, že slovo „predposratosť“, resp. strach z niečoho, čo sa ešte nestalo, poznajú len Slováci a Česi. 

„Na Úrade špeciálnej prokuratúry sa určite týmto slovom neinšpirujeme. A po druhé: je to dobrý boj a nikdy ho nevzdáme,“ opakuje Daniel Lipšic na Facebooku svoje slová z diskusie na Pohode. Aj v rámci diskusie vyhlásil, že sa nemá dôvod báť návratu Roberta Fica po prípadných predčasných voľbách. 


Dodáva, že nevie, čo čaká čestných vyšetrovateľov a Úrad špeciálnej prokuratúry v budúcnosti, ale cíti, že útoky sa stupňujú. „Pravdou je, že ako v trestných stíhaniach postupujeme ďalej, zintenzívňujú sa mimoriadne agresívne útoky a vyhrážky voči vyšetrovateľom NAKA, prokurátorom ÚŠP a sudcom.“

Lipšic
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia