Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2022, 11:28
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

Richard Sulík: Predčasné voľby nechcem, vrátim sa do parlamentu ako poslanec

NEWS KOALIČNÁ KRÍZA RICHARD SULÍK SLOBODA A SOLIDARITA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Richard Sulík vysvetľoval v TA3 aktuálne postoje strany Sloboda a solidarita.

Predseda SaS Richard Sulík sa počas najbližšieho týždňa stretne s predsedom vlády Eduardom Hegerom, povedal v televízii TA3. 

Richard Sulík hovorí, že je dnes pre neho najdôležitejšie nekonať pod emóciami. „Preto sme nereagovali ihneď, ale zobrali sme si niekoľko dní na rozmyslenie,“ povedal predseda SaS s tým, že to je zároveň dôvod, prečo dali koaličným partnerom čas do 31. augusta. „Koalíciu sme opustili, lebo v nej nevidíme žiadny zmysel, naopak, vidíme mnoho problémov,“ zhrnul Sulík.

Podľa predsedu strany Sloboda a solidarita nie je v hre povalenie vlády. „Keď opustíme koalíciu a vládu, lebo sa s Igorom Matovičom nedá normálne fungovať, neznamená to, že vláda padne. Bude normálne fungovať ďalej, možno ani nebude menšinová, lebo spolupráci s fašistami sa veľmi dobre darí,“ konštatuje Sulík. 

Ak nepríde na dohodu na novej koalícii bez Igora Matoviča na poste ministra financií, ministri SaS podajú demisiu 1. septembra. „Je to principiálna požiadavka,“ upresnil Sulík, podľa ktorého neexistuje možnosť rokovania na kompromise. 

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00

Richard Sulík síce nechcel špecifikovať podmienky, ktoré bude mať v novej koaličnej zmluve, ale naznačil, že okrem iného budú žiadať zvýšenie platov učiteľov aspoň o infláciu. Zároveň budú žiadať, aby si mohla Mária Kolíková vymenovať druhého štátneho tajomníka. 

Šéf SaS reagoval aj na slová Borisa Kollára, ktorý odmietol koaličnú zmluvu otvárať. „Boris Kollár by spravil lepšie, keby si nie raz, ale dvakrát premyslel, čo ide povedať,“ vyhlásil Richard Sulík. 

Strana Sloboda a solidarita by po odchode do opozície hlasovala v Národnej rade SR za všetky dobré návrhy.

Richard Sulík vylúčil, že by bolo jeho cieľom vyvolať predčasné voľby. „Keď podám demisiu, vrátim sa do parlamentu, som riadne zvolený poslanec. Vychádzam z toho, že voľby budú v riadnom termíne 2024. Stranu povediem ako predseda do týchto volieb.“

 

Sulík Matovič
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia