Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2022, 8:09
Čas čítania 0:41
Ivan Koribanič

Český visutý most Sky Bridge 721 má prvú obeť. Bezpečnostné systémy mosta nezlyhali

Český visutý most Sky Bridge 721 má prvú obeť. Bezpečnostné systémy mosta nezlyhali
Zdroj: Horský resort Dolní Morava
NEWS ČESKO SKY BRIDGE 721
Uložiť Uložené

Presnú príčinu však určiť len ťažko. Podľa záchranára a prezidenta Slovenského Červeného kríža Viliama Dobiáša nie je možné, aby kolaps zapríčinil riedky vzduch.

Muž v strednom veku skolaboval krátko po tom, ako prešiel visutý most. Oživiť sa ho nepodarilo ani záchranárom. Tí venovali jeho resuscitácii hodinu, píše Nový Čas.

Krajská hovorkyňa záchrannej služby Alena Kisialy povedala, že u muža nastala zástava krvného obehu. Na mieste boli počas záchrany prítomní horskí záchranári, zdravotníci, ale aj vrtuľník z Hradca Králové.

Anketa:
Bojíš sa výšok?
Keď viem, že je to bezpečné, tak nie
Áno
Keď viem, že je to bezpečné, tak nie
61 %
989 Hlasov
Áno
39 %
639 Hlasov

Presnú príčinu kolapsu však určiť len ťažko. Podľa záchranára a prezidenta Slovenského Červeného kríža Viliama Dobiáša nie je možné, aby kolaps zapríčinil riedky vzduch. Nadmorská výška, v ktorej sa most nachádza je približne 1 120 metrov nad morom.

Podľa neho by pán možno zomrel aj počas prechádzky alebo doma. Reálnejšou príčinou smrti môže byť strach. Ak je podľa Dobiáša stres z výšok veľký, môže viesť k zlyhaniu srdca. Dýchanie môže byť zrýchlené, čo značí fóbiu. Nasleduje zúženie ciev. To je najrizikovejšie v oblastiach mozgu a srdca. To môže viesť ku kolapsu.

Sky Bridge 721 je najdlhší visutý most na svete s dĺžkou 721 metrov. Otvorili ho je od 13. mája. V Česku ho odvtedy navštívilo vyše 45-tisíc ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia