Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2022, 22:03
Čas čítania 0:55
Eduard Starkbauer TASR

Od masakra v Uvalde v USA zastrelili ďalších 730 ľudí. Za dva týždne umrelo pri streľbách ručnou zbraňou aj ďalších 23 detí

NEWS STRELNÉ ZBRANE USA
Uložiť Uložené

Kongres ostáva v otázke zmeny legislatívy rozpoltený.

Masaker v réžii tínedžera s poloautomatickou puškou na základnej škole v texaskom meste Uvalde si pred dvoma týždňami vyžiadal život 19 detí a dvoch učiteliek. Len odvtedy v USA zomrelo streľbou z ručnej zbrane ďalších 730 ľudí, a to až v 43 z 50 amerických štátov.

O šokujúcom trende informovala nezisková organizácia Gun Violence Archive, ktorá za dva týždne evidovala vyše 650 incidentov, pri ktorých prišlo o život ďalších 23 detí a 66 tínedžerov. Od streľby v texaskej škole bolo len päť dní, pri ktorých zomrelo pri streľbe menej ľudí než 24. mája.

Streľbu v Uvalde začal vyšetrovať osobitný výbor zriadený Snemovňou reprezentantov a dolnou komorou amerického Kongresu. Členovia Kongresu si čoskoro vypočujú aj výpovede rodičov a preživších streľby v Uvalde. Medzi svedkami bude aj 11-ročná Miah Cerrillová, ktorá sa zamazala krvou zastreleného kamaráta, hrala mŕtvu a to jej pomohlo prežiť. 

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Médiá i niektorí politici čoraz hlasnejšie a razantnejšie spomínajú potrebu reformy zákona o vlastníctve ručných strelných zbraní. Minulý týždeň dospela k výraznému posunu Kanada, ktorej vláda zakázala predaj, nákup aj dovoz strelných zbraní. Severný sused USA prisúdil aj širšie právomoci súdom pri odoberaní zbraní ľuďom, ktorí by na základe posudku mohli byť „nebezpeční pre seba alebo svoje okolie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia