Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2022, 10:12
Čas čítania 0:57
Eduard Starkbauer TASR

Donald Trump na stretnutí NRA: Texaský masaker je dôvodom na ozbrojenie populácie, nie na jej odzbrojenie

Donald Trump na stretnutí NRA: Texaský masaker je dôvodom na ozbrojenie populácie, nie na jej odzbrojenie
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana
NEWS DONALD TRUMP SPRÁVY ZO SVETA STRELNÉ ZBRANE
Uložiť Uložené

Zlo ako texaský masaker je podľa exprezidenta dôvodom na ozbrojenie, nie na odzbrojenie.

Bývalý americký prezident Donald Trump verejne odmietol výzvy na sprísnenie kontroly zbraní. Naopak povedal, že slušní Američania by mali mať strelné zbrane, ktoré potrebujú na obranu pred „zlom“. 

Podporu súkromného držania strelných zbraní vyjadril len niekoľko dní po masakri, ktorý sa odohral na texaskej základnej škole s bilanciou 22 mŕtvych vrátane útočníka a útok otriasol celou krajinou.

Neúspešný prezidentský kandidát republikánov z posledných volieb sa s pro-gun posolstvom prihovoril účastníkom výročného zjazdu Národného združenia držiteľov zbraní (NRA) v texaskom Houstone. Na zjazde NRA vystúpili aj guvernér Texasu Greg Abbott a miestny senátor Ted Cruz. NRA je považovaná za najmocnejšiu organizáciu lobistov na ochranu práv držiteľov zbraní v krajine.


Nadšeným členom NRA Donald Trump po krátkom tanci povedal: „Existencia zla v našom svete nie je dôvodom na odzbrojenie občanov, ktorí dodržiavajú zákony. Existencia zla je práve jedným z najlepších dôvodov na ozbrojenie občanov dodržiavajúcich zákony.“

Anketa:
Čo si myslíš o americkej politike v otázke súkromného držania strelných zbraní?
Nemala by sa meniť. Právo je predsa zakotvené v ústave.
Už včera bolo neskoro!
Nemala by sa meniť. Právo je predsa zakotvené v ústave.
19 %
48 Hlasov
Už včera bolo neskoro!
81 %
207 Hlasov

Podľa bývalého prezidenta sa musia všetci Američania, ako republikáni tak i demokrati, spojiť, aby konečne posilnili americké školy a ochránili deti. „Teraz potrebujeme, aby sa v školách v celej tejto krajine zhora nadol zrekonštruovala bezpečnosť.“

Masaker na základnej škole v meste Uvalde spáchal legálne držanou puškou AR-15 len 18-ročný útočník. Len tento rok sa v Spojených štátoch odohralo už 214 prípadov masovej streľby. Patrí medzi ne aj rasistický masaker v supermarkete v černošskej štvrti Buffalo v štáte New York, ktorý sa odohral 14. mája.

Domov
Zdieľať
Diskusia