Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2022, 11:22
Čas čítania 1:06
Ivan Koribanič

MS 2022 v hokeji: Tréneri spravili pred zápasom s Kanadou viacero zmien. Premiéru zažije iba 17-ročný Adam Sýkora

MS 2022 v hokeji: Tréneri spravili pred zápasom s Kanadou viacero zmien. Premiéru zažije iba 17-ročný Adam Sýkora
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT HOKEJ MS 2022 V HOKEJI SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V prvom útoku bude Tomáš Tatar, Michal Krištof a Kristián Pospíšil. Jakub Minárik bude v druhej formácii s Jurajom Slafkovským a Pavlom Regendom.

Slovenských hokejistov čaká tretí súboj na MS 2022 v hokeji. V A-skupine v pondelok (16. 5.) narazia na favorizovanú Kanadu.

Tréneri na čele s Craigom Ramsaym neurobili počas prvých dvoch zápasov žiadnu zmenu v zostave (v zápase proti Nemecku bol ako náhradný brankár Adam Húska namiesto Mateja Tomeka). To však už nebude platiť proti Kanade. Prvou zásadnou zmenou je práve pozícia brankára. Doteraz chytajúci Patrik Rybár bude iba na tribúne a šancu v bráne proti Kanade dostane Adam Húska.

Na zápasovú súpisku sa dostal aj najmladší člen výpravy – 17-ročný Adam Sýkora. Po rannom rozkorčuľovaní to prezradil asistent Andrej Podkonický.

V prvom útoku bude Tomáš Tatar, Michal Krištof a Kristián Pospíšil. Jakub Minárik bude v druhej formácii s Jurajom Slafkovským a Pavlom Regendom. Tretí útok by mali tvoriť Miloš Roman, Róbert Lantoši a Adam Líška. Štvrtý útok uzavrie Adam Sýkora, Alex Tamáši a Samuel Takáč.

Adama Sýkoru čaká premiéra v národnom drese na záverečnom turnaji. „Pre mladého chalana to je zážitok. Ale je to chalan, ktorý prinesie energiu. Kanada je ťažký súper, ale chalani vedia, čo nás čaká, a verím, že to zvládneme. Sú to veľkí korčuliari a kreatívni v ofenzívnej zóne. Musíme hrať dobre v obrane a musíme si dávať pozor. Chceme posilniť útočnú silu, a preto sme to pomiešali. Mali sme jeden útok silný, ale nedávali sme góly. Tak chceme niečo skúsiť. Uvidíme, čo to prinesie,“ povedal Andrej Podkonický.

Popoludní do Fínska priletí aj obranca Martin Fehérváry. Otázna ostáva účasť Mariána Studeniča, ktorý s Dallasom Stars už vypadol.

Slovensko má po dvoch odohratých zápasoch na konte 3 body za víťazstvo proti Francúzsku 4 : 2. Druhý zápas proti Nemecku sa skončil prehrou 1 : 2. Slovensko je aj napriek tomu na priebežnej štvrtej, postupovej priečke.

Domov
Zdieľať
Diskusia