Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 12:49
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Elon Musk sa po ruských vyhrážkach bojí, že „zomrie za záhadných okolností“. Zásobuješ nacistov, obvinil ho Kremeľ

NEWS ELON MUSK VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Miliardár Elon Musk sa zaplietol do konfliktu s Ruskom, ktoré mu sľubuje, že za svoje činy bude pykať.

„Ak zomriem za záhadných okolností, rád som vás poznal,“ napísal na svoj Twitter miliardár Elon Musk v reakcii na vyhrážky prichádzajúce zo strany Ruskej federácie. 

Musk už na začiatku ruskej invázie na Ukrajinu zareagoval na žiadosti ukrajinskej vlády o doručenie systémov Starlink na jej územie. Vďaka Starlinku majú Ukrajinci k dispozícii pripojenie na internet cez satelity aj v situáciách, keď klasické pripojenie zablokovali ruské jednotky.

Tieto dodávky Starlinku sa však Moskve nepozdávajú. Dmitrij Rogozin, šéf ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos, najnovšie varoval Muska, že za podporu Ukrajiny bude pykať.

„Vyšlo najavo, že internetové terminály Starlink od satelitnej spoločnosti Elona Muska boli doručené militantom z nacistického bataliónu Azov a ukrajinským ‚mariňákom‘ v Mariupole pomocou vojenských helikoptér,“ napísal Rogozin vo vyjadrení, ktoré podľa Muska rozposlal ruským médiám.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) 10. augusta 2023, 14:16

Rogozin tvrdí, že o doručenie terminálov sa postaralo priamo americké ministerstvo obrany. „Elon Musk je preto zapojený do zásobovania fašistických síl na Ukrajine s vojenskými komunikačnými zariadeniami. A za toto, Elon, budeš pykať ako dospelák – nezáleží na tom, ako veľmi budeš hrať hlúpeho,“ odkázal miliardárovi ruský funkcionár. 

Domov
Zdieľať
Diskusia