Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 11:31
Čas čítania 1:30
Daniel Mikolášik

Elon Musk tvrdí, že ho balila americká kongresmanka. Ocasiová-Cortezová označením „miliardár s citlivým egom“ myslela Zuckerberga

OSOBNOSTI ELON MUSK TWITTER
Uložiť Uložené

Na sociálnej sieti napísala tvrdý odkaz „nejakému miliardárovi s problémom so sebavedomím“. Vraj tým myslela Zuckerberga.

Miliardár, šéf automobilky Tesla a nový majiteľ Twitteru Elon Musk si robil žarty z americkej političky a členky Snemovne reprezentantov Alexandrie Ocasiovej-Cortezovej, že s ním flirtuje cez Twitter po tom, čo na sociálnej sieti napísala tvrdý odkaz „nejakému miliardárovi s problémom so sebavedomím“, upozorňuje Unilad.

„Som unavená z toho, že sa musíme všetci stresovať, aká explózia nenávistných prejavov sa deje, pretože nejaký miliardár s problémom so sebavedomím jednostranne ovláda masívnu komunikačnú platformu a narúša ju, pretože ho Tucker Carlson (americký konzervatívny televízny moderátor a politický komentátor – pozn. red.) alebo Peter Thiel (americký podnikateľ a jeden z hlavných finančných podporovateľov politickej kampane Donalda Trumpa – pozn. red.) vzali na večeru a prinútili, aby sa cítil výnimočne,“ napísala kongresmanka.

Hoci mnohým vrátane Muska sa zdalo, že je to mierené na jeho adresu, kongresmanka daného miliardára nijako nešpecifikovala. „Prestaň ma baliť, som dosť hanblivý,“ reagoval miliardár na jej príspevok s červenajúcim sa emotikonom. „Hovorila som o Zuckerbergovi, ale dobre,“ odpovedala Ocasiová-Cortezová, ktorá tvrdí, že tým myslela majiteľa Facebooku a Instagramu.

V minulosti sa už Musk a jedna z najznámejších tvárí progresívneho krídla Demokratickej strany kongresmanka Ocasiová-Cortezová dostali do konfliktu, keď miliardár zdieľal meme, ktoré tvrdilo, že „krajná ľavica“ prevzala Demokratickú stranu.


Rada riaditeľov Twitteru minulý týždeň totiž prijala Muskovu ponuku na kúpu Twitteru v hodnote 44 miliárd USD (40,95 miliardy eur). Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla a SpaceX chce po kompletnom prevzatí sociálnu sieť transformovať ako súkromnú spoločnosť. Chce na nej zaviesť väčšiu slobodu slova, k čomu sú mnohí skeptickí, pretože by tým mohol umožniť šírenie hoaxov na platforme.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Po tom, čo sociálnu sieť odkúpil, státisíce používateľov Twitter opustili, pričom pokles u sledovateľov zaznamenali najmä ľavicovo orientovaní politici a celebrity. Naopak, mnohí pravicovo orientovaní, ako republikánska kongresmanka Marjorie Taylorová Greenová, texaský senátor Ted Cruz či britský premiér Boris Johnson, zaznamenali nárast sledovateľov.

 
Musk povedal, že chce na stránke propagovať slobodu prejavu a urobiť Twitter „politicky neutrálnym“, čo podľa neho „znamená rovnako znepokojiť krajnú pravicu a krajnú ľavicu“.

Elon MuskAlexandria Ocasiová-Cortezová
Zdroj: Getty Images/Randy Shropshire, Kevin Dietsch



Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
10 zaujímavostí o Gal Gadot, o ktorých si (možno) nevedel
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia