Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2022, 7:35
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

PREHĽAD: Počas veľkonočných sviatkov budú všetky obchody zatvorené. Kedy sa budú dať nakúpiť potraviny?

NEWS OBCHODY
Uložiť Uložené

Pozri si prehľad otváracích hodín. Počas piatka, nedele a pondelka budeš môcť nakupovať len vo večierkach.

Počas Veľkej noci budú mať maloobchodné reťazce zatvorené s výnimkou soboty, počas ktorej si zákazníci nakúpia bez obmedzení. Pripomína to portál TV Noviny s tým, že počas piatka (15. apríl), nedele (17. apríl) a pondelka (18. apríl) budú zatvorené všetky obchody vrátane predajní potravín a drobného tovaru.

Týka sa to siete obchodov Tesco, Kaufland, Lidl, ale aj Terno, Billa a Coop Jednota. Obchody majú zatvorené podľa nariadenia vlády z roku 2017, z ktorého vyplýva, že zamestnávateľ nemôže prikázať zamestnancovi, aby počas sviatkov pracoval.

Preto je pre zákazníkov lepšie, aby boli pripravení a spravili si väčší nákup v dostatočnom predstihu. Otvorené budú mať len prevádzky, ktoré majú výnimku. Týka sa to čerpacích staníc, letísk, ale aj lekární či predajní suvenírov. Otvorené môžu mať aj prevádzky poskytujúce služby.

S veľkou pravdepodobnosťou budú otvorené aj lokálne večierky a malé obchody, keďže existuje výnimka, podľa ktorej môže mať obchod počas sviatkov otvorené, ak si majiteľ prevádzky zabezpečí predaj sám. 

Kaufland
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák



Mohlo by ťa zaujímať:
Do školy chodia helikoptérou. Takto žijú deti ruských oligarchov
VIDEO: Ruský juniorský jazdec hajloval na stupni víťazov. Ukrajinský súper na to nemohol nezareagovať
– Šéf diskontu Pepco na Slovensku: Vyššia cena rozhodne neznamená udržateľnejší prístup, aj u nás sa snažíme byť ekologickí
Domov
Zdieľať
Diskusia