Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2022 o 14:47
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Boris Kollár: Putin a Orbán si môžu rozparcelovať aj Slovensko

NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Predseda strany Smer-SD reagoval na slová premiéra Hegera, ktorý ho vyzval, aby sa išiel osobne pozrieť na masaker, ktorý Rusi zanechali v Buči. Fico vraj nemá problém ísť sa pozrieť na Ukrajinu, ale nie teraz.

Podľa Borisa Kollára Ukrajine teraz nepomôžu servítky ani obväzy, ale dodávka zbraní. Reaguje tak na slová Roberta Fica, ktorý odmieta napadnutej Ukrajine pomáhať vojensky, pretože tak sa podľa neho Slovensko zapája do vojny s Ruskom.

Fico tvrdí, že chce mier, Európska únia však podľa neho robí presný opak. Predseda parlamentu Boris Kollár si myslí, že ak Slovensko a ďalšie krajiny sveta nepomôžu zastaviť Putinovu agresiu na Ukrajine, ruský prezident si môže časom nárokovať aj územie Slovenska. Rovnako by tak podľa Kollára mohol postupovať aj premiér Maďarska Viktor Orbán.

Predseda Smeru-SD Robert Fico neodpovedal priamo na otázku, čo by v tejto chvíli robil, keby bol predsedom vlády, tvrdí však, že podľa neho by EÚ ako celok mala vystupovať ako sprostredkovateľ medzi Ukrajinou a Ruskom a snažiť sa tak o mier. 

Fico opäť tvrdil, že štyridsaťročný systém S-300, ktorý Slovensko darovalo Ukrajine, je kvalitnejší ako moderné systémy Patriot. Dáta ministerstva obrany SR hovoria opak, šéf Smeru nevedel reagovať na argumenty, že Patrioty majú lepší dostrel a vedia zostreliť viac rakiet ako systém S-300. 

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Robert Fico kritizoval aj vládu, ktorá nepomáha obyvateľom pri radikálnom zdražovaní, Boris Kollár v tomto kontexte sľúbil ďalšie balíčky pomoci. Opozícia dlhodobo tvrdí, že pomoc pri zvyšovaní cien potravín, energií či pohonných hmôt je slabá, pomalá a neefektívna. 

Šéf Smeru nevylúčil premiérske ambície ani povolebnú spoluprácu so stranou Republika. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Fico letel súkromným lietadlom s Kaliňákom do tureckého hotela, kde noc stojí skoro 3-tisíc eur. Tvrdí, že išlo o pracovnú cestu
Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy
Orgazmus sa dá dosiahnuť bez dotyku, len meditáciou, potvrdili vedci. Skúmali mozog tejto estónskej jogínky
Domov
Zdieľať
Diskusia