Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2022, 11:34
Čas čítania 0:49
Ivan Koribanič

Ozbrojené sily porovnali obranné systémy Patriot a S-300. „Vojaci vyzliekli kvetinára Pellegriniho donaha,” napísal Jaroslav Naď

Ozbrojené sily porovnali obranné systémy Patriot a S-300. „Vojaci vyzliekli kvetinára Pellegriniho donaha,” napísal Jaroslav Naď
Zdroj: Facebook/OzbrojeneSilySR
POLITIKA JAROSLAV NAĎ PATRIOT
Uložiť Uložené

Naráža tak na kritiku týkajúcu sa darovanej batérie ukrajinskej strane. Poukazuje na to, že v porovnaní týchto dvoch systémov protivzdušnej obrany vychádza ako víťaz jednoznačne Patriot.

„Myslíte si, že kvetinár z BB či dočasný obyvateľ Dubaja sú väčší odborníci?” Takto začal minister obrany Jaroslav Naď svoj facebookový status, v ktorom porovnáva systém Patriot s darovanou batériou S-300.

Naráža tak na kritiku týkajúcu sa darovanej batérie ukrajinskej strane. Poukazuje na to, že v porovnaní týchto dvoch systémov protivzdušnej obrany vychádza ako víťaz jednoznačne Patriot. „My budeme mať od budúceho týždňa tie batérie štyri. Naša protivzdušná obrana je chránená tak ako nikdy predtým. Od západu po východ,” píše Naď.

Na záver dodáva, že „vojaci odborne vyzliekli kvetinára Pellegriniho s dovolenkárom za 80-tisíc Ficom donaha. Amen”.

Ozbrojené sily SR ďalej píšu, že darovaný systém S-300 nemal od roku 1991 pravidelné strednodobé 5-ročné opravy a takisto ani dlhodobé 10-ročné opravy vo vojenských opravárenských podnikoch. Tento servis je pritom oprávnený vykonávať iba autorizovaná spoločnosť.

Nedostatok náhradných dielov mal za následok fakt, že S-300 bola počas posledných cvičení bojaschopná iba na 70 %. Ozbrojené sily informujú, že servis batérie zabezpečovali slovenskí vojaci „na kolene”.

Súčasťou statusu je aj porovnanie Patriotu PAC3 a S-300PMU:



Domov
Zdieľať
Diskusia