Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2022, 16:16
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Fico letel súkromným lietadlom s Kaliňákom do tureckého hotela, kde noc stojí skoro 3-tisíc eur. Tvrdí, že išlo o pracovnú cestu

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Cestu súkromným lietadlom vraj financoval Robert Kaliňák. Nie je jasné, kto zaplatil za hotel.

Denník N upozornil na luxusný apartmán, v ktorom trávil posledné dni Robert Fico. Podľa internetových stránok stojí v týchto dňoch cena za 5-dňový pobyt v rovnakom apartmáne s výhľadom na more 14 325 eur, teda v prepočte 2 865 eur na deň. Už v úvode uplynulého týždňa týždenník Plus 7 dní informoval, že Robert Kaliňák a Robert Fico s priateľkou a čakateľkou na prokuratúre Katarínou Szalayovou cestovali súkromným lietadlom. Lietadlo letelo do Abú Zabí s medzipristátím v Turecku, kde Fico vystúpil.

Robert Kaliňák tvrdí, že išiel za pracovnými povinnosťami. Podľa jeho slov zaplatil celý víkendový výlet on, Robertovi Ficovi ako poslancovi Národnej rady SR teda nevznikli žiadne náklady. Na takýto spiatočný let s trhovou cenou asi 80-tisíc eur vraj mal približne dvojtretinovú zľavu, pretože lieta často. 

Robert Fico najprv neodpovedal, prečo, kam a z akého dôvodu súkromným lietadlom odcestoval. Dnes v TV Markíza uviedol, že išlo o pracovnú cestu v súvislosti s výkonom advokátskej činnosti. 

Denník N apartmán v Turecku vypátral vďaka videám, ktoré Robert Fico natočil pri charakteristických obrazoch a pomaľovanej stene. Šéf Smeru na týchto videách z Turecka kritizoval rozhodnutie vlády darovať systém protivzdušnej ochrany S-300 Ukrajine. 

Domov
Zdieľať
Diskusia