Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
6. apríla 2022, 9:15
Čas čítania 0:53

Kaliňák a Fico s priateľkou leteli súkromným lietadlom do Abú Zabí s medzipristátím v Turecku. Vraj platil exminister vnútra

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Cena za podobný let môže byť aj 80-tisíc eur. Kaliňák aj hovorca Smeru to popierajú.

Týždenník Plus 7 dní nafotil Roberta Kaliňáka a Roberta Fica s priateľkou Katarínou Szalayovou, ako nastupujú do súkromného lietadla, ktoré smerovalo do Abú Zabí. Lietadlo malo podľa portálu aj medzipristátie v Turecku, strana Smer ani exminister vnútra však neodpovedajú, aký bol účel cesty ani koľko ich to stálo.

Podľa Plus 7 dní môže takýto spiatočný let súkromným lietadlom stáť až 80-tisíc eur, Kaliňák to však popiera a tvrdí, že zaplatil výrazne nižšiu sumu, pretože je dlhodobým klientom. 

Podľa jeho slov zaplatil celý víkendový výlet on, Robertovi Ficovi ako poslancovi Národnej rady SR teda nevznikli žiadne náklady. Svoj program odmietol exminister vnútra a člen predsedníctva Smeru zverejňovať. Dlhodobo je však známe, že v tých končinách má podnikateľské aktivity týkajúce sa loveckých zbraní.

Abú Zabí sa nachádza len 150 kilometrov od Dubaja, kde sa dlhodobo ukrýva obžalovaný Miroslav Výboh. Kaliňák nedávno zorganizoval tlačovú konferenciu, na ktorej sa slovenského oligarchu zastával. Na Výboha je vydaný medzinárodný zatykač a nedávno uzrela svetlo sveta aj jeho fotografia z Dubaja, ako sa usmieva na večeri s pretekárom F1.

5. októbra 2023, 20:00 Čas čítania 0:17 Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby

Fico a spol. neodpovedajú ani na otázku, prečo malo lietadlo medzipristátie v Turecku. Kataríne Szalayovej, ktorá je priateľkou predsedu Smeru, momentálne hrozí vylúčenie z prokuratúry. Médiá viackrát upozornili, že využíva majetok, na ktorý si nemohla legálne zarobiť. 

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii news.
Domov
Zdieľať
Diskusia