Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 14:30
Čas čítania 5:44
Ivan Koribanič

MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení

MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení
Zdroj: Gettyimages/ Pixsell/MB Media / Contributor
ŠPORT FUTBAL MS 2022 V KATARE MS 2022 V KATARE SKUPINY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

MS 2022 v Katare začnú v novembri. Organizátorov už od začiatku prenasledovali rôzne kauzy, no medzi tie najväčšie patrí nepochybne potláčanie ľudských práv robotníkov. Následkom čoho prišlo o život množstvo z nich.

Tak ako zimné olympijské hry v Pekingu, ani Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 v Katare si v Refresheri nenecháme újsť. Hoci sa najprestížnejší futbalový turnaj začne až v novembri, v súčasnosti vrcholí kvalifikácia o posledné voľné miesta. Takisto prebehol aj žreb základných skupín. Preto ti prinášame prehľad toho najpodstatnejšieho v súvislosti s MS 2022 v Katare doposiaľ.

Tvorba kvalitného športového obsahu je pre nás prioritou. Ak ju chceš podporiť, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Získaš tak aj množstvo benefitov, medzi ktoré patrí aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu.

MS 2022 v Katare
Zdroj: Gettyimages/Matthias Hangst-Staff


Majstrovstvá sveta 2022 v Katare sú turnajom, o ktorom netreba hovoriť v superlatívoch. Môžeme si tu, samozrejme, predstaviť najmodernejšie futbalové štadióny na svete s vlastným metrom a malými vzdialenosťami medzi sebou. No je dôležité porzieť sa na celý turnaj skrz „správne okuliare” a preto začneme o začiatku.


MS v Katare boli kontroverzné už od svojho počiatku. 22 členov výkonného výboru hlasovalo v roku 2010 o tom, kto bude hostiť majstrovstvá v roku 2022. Adepti boli Katar, USA, Austrália, Južná Kórea a Japonsko. USA hrala do karát história, pretože MS už raz organizvali - v roku 1994.

Po 4 kolách hlasovaní, kedy v každom kole vypadol adept s najmenším počtom hlasov sa z víťazstva tešili Katarčania. Krajina, ktorá v tom čase atakovala hranicu populácie 1,7 milióna získali 14 hlasov a USA 8. Víťazstvo Kataru vyvolalo množstvo podozrení, že hlasy boli už vopred kúpené, no tieto podnety FIFA nikdy nepreskúmala a označila ich za nepresvedčivé tvrdenia. Futbal bol vtedy v krajine „v plienkach”.

MS 2022 v Katare
Zdroj: Gettyimages/Eurasia Sport Images-Contributor
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 112782 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko minuli organizátori peňazí na vybudovanie infraštruktúry a štadiónov v Katare
  • Koľko ľudí zomrelo počas výstavby štadiónov
  • Čo si o MS v Katare myslí David Beckham
  • Ako budú prebiehať MS
  • Koľko stojí vycestovanie na MS do Kataru
Domov
Zdieľať
Diskusia