Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2022, 17:40
Čas čítania 0:45
Eduard Starkbauer TASR

Manželka francúzskeho prezidenta Brigitte Macronová podala žalobu na ženy, ktoré ju označili za transsexuálku

Manželka francúzskeho prezidenta Brigitte Macronová podala žalobu na ženy, ktoré ju označili za transsexuálku
Zdroj: Wikimedia/Creative Commons/volně k užití
NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Francúzska prvá dáma sa podľa konšpiračnej teórie narodila ako chlapec menom Jean-Michel.

Francúzska prvá dáma Brigitte Macronová podáva žalobu na dvojicu žien, ktoré o nej na internete šírili, že je transsexuálka. Ich video a posty, ktoré na sociálnych sieťach naštartovali konšpiračnú teóriu, sa začali šíriť len niekoľko týždňov pred prezidentskými voľbami. V nich bude jej manžel Emmanuel obhajovať pozíciu hlavy štátu.

V posledných týždňoch sa na sociálnych sieťach objavovali príspevky, že francúzska prvá dáma rodená Brigitte Trogneuxová sa narodila ako muž pod menom Jean-Michel. Nezávislá novinárka a druhá žena, ktorá sa označuje za duchovné médium, fámu zverejnili po prvýkrát v decembri na Youtube. Vzápätí sa na Twitteri začali objavovať príspevky s hashtagom #JeanMichelTrogneux.

V súvislosti so žalobou už parížsky súd stanovil aj termín prvého pojednávania, ktoré prebehne 15. júna. Ženy šíriace fámu čelia obžalobe z porušenie práva na súkromie, základných ľudských práv a z nezákonného použitia fotografií.

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

Francúzska televízia M6 uviedla, že pod žalobu sa podpísali aj tri Macronovej deti z predchádzajúceho manželstva a jej brat. Manželia nie sú prvýkrát terčom fám o pohlaví či sexuálnej orientácii. Počas prezidentskej kampane v roku 2017 Emmanuel Macron musel viackrát poprieť tvrdenia o svojej údajnej homosexualite.

Domov
Zdieľať
Diskusia