Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022, 20:00
Čas čítania 1:34
Martin Adam Pavlík

TOP 3 v piatok: Slovenskí hokejisti na ZOH 2022 opäť prehrali, poslanci čelia vyhrážkam a Smer chce odvolávať Mikulca

TOP 3 v piatok: Slovenskí hokejisti na ZOH 2022 opäť prehrali, poslanci čelia vyhrážkam a Smer chce odvolávať Mikulca
Zdroj: Refresher
POLITIKA TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tieto tri správy by ti dnes určite nemali uniknúť.

Slovenskí hokejisti nestačili na Švédov

Slovenskí hokejisti prehrali aj v druhom zápase na ZOH v Pekingu. Tentoraz podľahli Švédsku, ktorému sa darilo najmä v prvej tretine. Finálny výsledok 4 : 1 nezvrátila ani skutočnosť, že slovenskí reprezentanti svojho súpera vysoko prestrieľali. Aktivita sa síce počíta, ale Švédi ukázali efektivitu streľby. TV Noviny upozornili na pozápasové vyjadrenia niektorých reprezentantov.

Hokej
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Strelec jediného gólu Juraj Slafkovský skonštatoval, že práve presnosť streľby bude kľúčová: „Musíme robiť menej chýb, ak chceme vyhrávať. Zatiaľ nám to vpredu veľmi nepadá, verím, že to zlomíme v pravý moment. Cením si každý gól, ktorý som strelil v národnom drese. Proti Švédom sme mali ešte viac striel ako v zápase s Fínskom, no jednoducho nám to nepadá.“ Viac si môžeš prečítať tu.

Poslancom, ktorí hlasovali za dohodu s USA, sa vyhrážajú

Denník N informoval, že sociálnymi sieťami sa šíria mená a tváre 79 poslancov, ktorí podporili ratifikáciu obrannej dohody s USA. V uzavretých skupinách sa používatelia snažia na nich zohnať aj presné adresy a kontaktné údaje. Jedna zo skupín na neregulovanej sieti Telegram má pri názve rovno obrázok šibenice.



K viacerým politikom dokonca chodia pred vchod aj skupiny nespokojencov. Obviňujú ich z vlastizrady a nechávajú im nenávistné odkazy. Podľa OĽaNO sú vyhrážky následkom agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľuboš Blaha, Milan Mazurek a ďalší, ktorí sú veľmi aktívni na sociálnych sieťach. Viac si môžeš prečítať tu.

Smer chce odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca

Opozičný Smer-SD podá v pondelok návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Na piatkovej tlačovej konferencii to avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico. Mikulec podľa jeho slov riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. Smer-SD chce na ministra podať aj trestné oznámenie.

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


„O tom, že spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti, minister nielen vedel, ale veci aj riadil,“ povedal Fico. Mikulec stojí podľa predsedu Smeru-SD na čele organizovanej skupiny. Jej úlohou je podľa neho „pozatvárať celú opozíciu“. Viac si môžeš prečítať tu.

Instagramový post dňa

Poslanec Miroslav Kollár sa ostro ohradil voči vyjadreniam Ľuboša Blahu a odsúdil vyhrážky ľudí smerované na poslancov, ktorí podporili obrannú dohodu s USA. K celej veci na sociálnej sieti napísal: „Na Slovensku sa začal nástup fašizmu. Vyzývam premiéra Hegera na zvolanie Bezpečnostnej rady SR a nefašistických lídrov opozície, aby odsúdili verejné označovanie poslancov NR SR za vlastizradcov.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Kollar (@miroslavkollar_spolu)

 

Domov
Zdieľať
Diskusia