Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. februára 2022, 12:53
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

ZOH 2022: K víťazstvu chýbalo viac strelených a menej inkasovaných gólov, hovoria po ďalšej prehre slovenskí hokejisti

ŠPORT ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenskí hokejisti prehrali aj v druhom zápase na zimnej olympiáde.

Slovenskí hokejisti prehrali aj v druhom zápase na ZOH v Pekingu. Tentoraz podľahli Švédsku, ktorému sa darilo najmä v prvej tretine. Finálny výsledok 4 : 1 nezvrátila ani skutočnosť, že slovenskí reprezentanti svojho súpera vysoko prestrieľali. Aktivita sa síce počíta, ale Švédi ukázali efektivitu streľby. TV Noviny upozornili na pozápasové vyjadrenia niektorých reprezentantov. 

Autor jediného gólu Juraj Slafkovský konštatuje, že práve presnosť streľby bude kľúčová: „Musíme robiť menej chýb, ak chceme vyhrávať. Zatiaľ nám to vpredu veľmi nepadá, verím, že to zlomíme v pravý moment. Cením si každý gól, ktorý som strelil v národnom drese. Proti Švédom sme mali ešte viac striel ako v zápase s Fínskom, no jednoducho nám to nepadá.“


Útočník Samuel Takáč kritizoval aj úspešnosť slovenskej reprezentácie v presilových hrách, ktorá je momentálne nulová. Do ďalších zápasov musia podľa Takáča zobrať na seba hráči viac zodpovednosti a využívať príležitosti: „K víťazstvu nám chýbalo viac strelených a menej inkasovaných gólov, to je hlavná príčina prehry.“


Peter Cehlárik rovnako upozorňuje na to, ako Slovákom uchádzajú presilovky. „Musíme sa viac tlačiť do bránky, posielať pred ňu viac hráčov. V presilovkách máme trochu problém, nevyužili sme ani jednu v dvoch zápasoch. Musíme si pozrieť veci, ktoré sme urobili zle, a pred ďalším stretnutím to vylepšiť.“ Aj obranca Šimon Nemec vidí kameň úrazu v zbabranej prvej tretine. 

Slovensko má po dvoch zápasoch na konte 0 bodov, posledné stretnutie v základnej časti odohrá s výberom Lotyšska. 

Ak chceš viac aktuálnych informácií zo ZOH 2022, sleduj túto tému

Hokej
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia