Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022, 15:50
Čas čítania 1:33
Martin Adam Pavlík TASR

Poslancom, ktorí hlasovali za dohodu s USA, sa vyhrážajú. Koalícia vyzýva políciu, aby konala.

Poslancom, ktorí hlasovali za dohodu s USA, sa vyhrážajú. Koalícia vyzýva políciu, aby konala.
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
POLITIKA ĽUBOŠ BLAHA MILAN MAZUREK OBRANNÁ DOHODA S USA SLOBODA A SOLIDARITA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podľa OĽaNO sú tieto vyhrážky následkom agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľuboš Blaha či Milan Mazurek.

Ako informuje Denník N, sociálnymi sieťami sa šíria mená a tváre 79 poslancov, ktorí podporili ratifikáciu obrannej dohody s USA. V uzavretých skupinách sa používatelia snažia na nich zohnať aj presné adresy a kontaktné údaje. Jedna zo skupín na neregulovanej sieti Telegram má pri názve rovno obrázok šibenice.

K viacerým politikom dokonca chodia pred vchod aj skupiny nespokojencov. Obviňujú ich z vlastizrady a nechávajú im nenávistné odkazy. „Je to veľmi nepríjemné aj pre rodiny poslancov. Z môjho pohľadu to už prekročilo hranicu normálnosti,“ povedal Michal Šípoš z OĽaNO.  

Podľa tejto strany sú vyhrážky následkom agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľuboš Blaha, Milan Mazurek a ďalší, ktorí sú veľmi aktívni na sociálnych sieťach.

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha zverejnil tváre poslancov aj s názvami obcí a miest, odkiaľ pochádzajú. Vraj by sa ľudia mali zaujímať o to, kde údajní „zradcovia žijú“. Bez dôkazov ich navyše obvinil z toho, že si želajú vojnu s Ruskom.

„Nech celé Slovensko vie, kde bývajú zradcovia, ktorí nás ženú do vojny proti bratskému ruskému národu. (…) Už naveky budú mať na čele vypálenú pečať hanby. Ukazujte na nich prstom, keď pôjdu ulicou vo vašom meste – nech vedia, že si nesú na čele biľag vlastizradcov,“ napísal Blaha v jednom zo svojich posledných statusov.

„Nedivte sa, keď na vás budú na uliciach ukazovať prstom a odpľúvať si pri každom stretnutí s vami. Ja neschvaľujem násilie a myslím si, že si zaslúžite byť obžalovaní a skončiť pred súdom,“ odkázal zase Mazurek.

Poslanec OĽaNO Peter Vons si našiel na bráne nápis „tu býva vlastizradca“. Právne kroky nepodnikol, kvôli svojej rodine ich však zvažuje. K celej veci sa vyjadril na Facebooku aj poslanec Miro Kollár, ktorý to označil za fašizmus.

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00



Poslanec SaS Miroslav Žiak cez facebookové video oslovil rovno políciu a generálneho prokurátora Maroša Žilinku. „Polícia eviduje toto konanie, situáciu monitoruje a vyhodnocuje. Príslušné krajské riaditeľstvá Policajného zboru prijali adekvátne bezpečnostné opatrenia,“ povedala k celej veci Andrea Dobiášová z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.



Strana SaS avizuje v tejto súvislosti trestné oznámenie. „Sme týmito informáciami nepríjemne znepokojení a pripravujeme rozsiahle trestné oznámenie. Viac budeme informovať na tlačovej besede,“ uviedol hovorca strany Ondrej Šprlák.

K veci sa vyjadril na tlačovej konferencii strany Smer aj Robert Fico. Predseda strany očividne nevidí nič zlé na podnecovaní nenávisti zo strany svojich kolegov a na znepokojivých vyhrážkach nahnevaných ľudí. Dokonca oznámil, že k tomu celému ešte pribudnú bilbordy.

Domov
Zdieľať
Diskusia