Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 19:52
Čas čítania 0:34
Ema Stanovská

Ministerstvo zdravotníctva plánuje zriadiť poľné nemocnice. Chce sa tak lepšie pripraviť na omikron

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

K dispozícii by mali byť už prvého februára.

Ministerstvo zdravotníctva má v pláne zriadiť poľné nemocnice – chcú sa tak pripraviť na prípadnú hrozbu masívneho šírenia omikronu. Nachádzať by sa mali prioritne v krajských mestách. Niekde už robili aj obhliadku. Informoval tom portál TV noviny.

V Trenčíne by takéto núdzové zdravotnícke zariadenie mohlo byť na výstavisku. Práve Bratislava, Nitra a Trenčín majú výstaviská, ktoré momentálne čakajú na pokyny ministerstva.

„Túto zdravotnú starostlivosť budú môcť zabezpečovať napríklad čiastočne aj študenti medicíny alebo pracovníci nižšieho zdravotníckeho personálu,“ informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Trenčiansky samosprávny kraj si na výstavisku zatiaľ dlhodobo prenajíma pavilón číslo jeden, kde každý víkend očkujú záujemcov. Výhodou výstaviska je dobrá prístupová cesta, veľké priestory, parkovanie, ale aj priestory na pristávanie vrtuľníka.

Do karantény pre pozitivitu nákazy omikronom museli ísť naposledy aj hokejisti Dukly Trenčín. Prípady sa začali množiť aj v školách. Poľné nemocnice by mali byť k dispozícii už prvého februára.

Domov
Zdieľať
Diskusia