Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 14:46
Čas čítania 0:57
Ivan Koribanič TASR

Norberta Bödöra zadržali v kauze Valčeky. „Toto je čistý fašizmus,“ hovorí Robert Fico

Norberta Bödöra zadržali v kauze Valčeky. „Toto je čistý fašizmus,“ hovorí Robert Fico
Zdroj: TASR/Martin Baumann, TASR/Jaroslav Novák
NEWS NORBERT BÖDÖR SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Národná kriminálna agentúra zadržala Norberta Bödöra iba krátko po tom, čo ho prepustili na slobodu.

Nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra zadržali vo štvrtok (13. 1.) v súvislosti s kauzou Valčeky. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

„Po jeho zadržaní vyšetrovateľ vykonal všetky potrebné úkony a po ich vyhodnotení rozhodne o ďalšom postupe,“ spresnila s tým, že priebeh vyšetrovania kauzy je plynulý.

Zadržali ho vraj preto, lebo by mohol ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. „Vzhľadom na súčasné štádium trestného stíhania nebude Úrad špeciálnej prokuratúry v danej veci poskytovať žiadne bližšie informácie,“ uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Kauza Valčeky sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele.

Nitrianskeho podnikateľa zadržali v ten istý deň, ako ho prepustili z väzby. Čelí obvineniam aj v kauzách Očistec, Judáš a Dobytkár, kde sa má začať súdny proces v apríli tohto roku.

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico hovorí v súvislosti s Bödörovým zadržaním o porušovaní ľudských práv. Tvrdí, že je nevinný.

Kritizuje aj spôsob jeho zadržania. Hovorí, že obhajoba sa ani nemohla pozrieť do spisu. „Toto je čistý fašizmus Lipšica, Mikulca, Matoviča, Hamrana a ďalších, ktorí sú na dennej báze usvedčovaní z toho, že porušujú základné ľudské práva,“ vyhlásil Fico na Facebooku.

Zdôraznil, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a ďalší budú musieť v budúcnosti odísť zo svojich funkcií. „Bude na orgánoch činných v trestnom konaní, aby posúdili, či by okrem odchodu nemali náhodou ísť aj niekde inde. A to za hrubé porušovanie zákonov, za hrubé porušovanie ľudských práv,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia