Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 7:41
Čas čítania 1:28
Martin Adam Pavlík

RFA vraj bude oproti Oktagonu platiť niektorým zápasníkom niekoľkonásobne viac, tvrdí jej šéf Boris Mahranský

RFA vraj bude oproti Oktagonu platiť niektorým zápasníkom niekoľkonásobne viac, tvrdí jej šéf Boris Mahranský
Zdroj: Boris Marhanský, se souhlasem
ŠPORT BORIS MARHANSKÝ MMA RFA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prezradil aj to, čo divákov čaká na marcovom Warm Upe v Bratislave.

Promotér novej slovenskej bojovej organizácie Real Fight Arena (RFA) Boris Marhanský prehovoril v najnovšom rozhovore pre Šport.sk prekvapivo o konkrétnych platoch zápasníkov či plánoch organizácie do budúcna. Na začiatok vypichol, čo podľa neho chýba zápasníkom na domácej scéne. Podľa neho sú to jednoznačne zápasy a vyššie honoráre.

„Doposiaľ tu bola jedna silnejšia organizácia vyznávajúca prístup ber alebo nechaj tak. Bojovníci nemali na výber a často zápasili za smiešne peniaze. Medzi zápasmi mali dlhé prestávky a viacerí popri športe pracovali. To sa vylučuje s definíciou profesionálneho športovca,“ povedal Marhanský.

RFA Boris Marhanský
Zdroj: Facebook/@RFA


V RFA by zároveň chceli pripraviť pre divákov zážitok ako na zápasoch NHL či NBA, aby vyplnili zábavou aj hluché miesta. „Chceme ich viac zatiahnuť do diania. Hlasovaním napríklad rozhodnú o bonuse za zápas večera. V niečom budeme prví na svete, no musíte si počkať. Mnohé podrobnosti oznámime 2. februára na tlačovke v Prahe a potom 12. marca počas Warm Upu v Bratislave.“

Tento Warm Up má byť podľa slov promotéra akousi generálkou pred májovým turnajom, pričom zameranie bude na talenty z amatérskej ligy. Bojovníci budú zápasiť formou pyramídy a víťazi získajú zmluvu s RFA na dva roky. „Finálové súboje pyramíd sa uskutočnia práve na Warm Upe, doplní ich osem profesionálnych zápasov,“ priblížil Marhanský.

RFA Boris Marhanský
Zdroj: Facebook/@RFA

Hovoril aj o platoch bojovníkov. Na otázku, či im v RFA ponúkajú v priemere dvojnásobné odmeny v porovnaní s konkurenčným Oktagonom, ako sa povráva, odpovedal spolumajiteľ RFA takto: „U niektorých to je aj niekoľkonásobne viac, pretože tam mali smiešne zárobky. A zas niektorí tam mali normálne peniaze a u nás dostali porovnateľné. Spravili sme si rešerš, koľko zarábajú bojovníci v zahraničí, a vypracovali internú tabuľku podľa výkonnosti, skóre či výtlaku daného zápasníka.“

Zverejňovať po každom turnaji platy jednotlivých zápasníkov, tak ako to robí napríklad UFC, však zatiaľ neplánujú, aj keď by s tým údajne nemali problém. Niektorí zápasníci si to totiž neprajú. Predsa len však k tejto téme niečo prezradil. Víťazi amatérskych pyramíd podľa neho dostanú minimálne 1 500 eur za zápas.

Tadeáš Mawar Růžička
Zdroj: Oktagon MMA


RFA naposledy získala talentovaného thaiboxera Tadeáša Růžičku, ktorý vyhral pyramídu Oktagon Underground, a predtým si tiež uchmatla českého dravca Miroslava Broža. Ten už má veľkú základňu fanúšikov, keďže jeho zápasy sú vždy poriadne krvavé a tvrdé. Náš minuloročný rozhovor s Borisom Marhanským si môžeš prečítať tu

Domov
Zdieľať
Diskusia