Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2022 o 18:17
Čas čítania 0:58
Martin Adam Pavlík

Real Fight Arena získala od najväčšej konkurencie ďalšieho cenného bojovníka. Ide o víťaza pyramídy Oktagon Underground

Real Fight Arena získala od najväčšej konkurencie ďalšieho cenného bojovníka. Ide o víťaza pyramídy Oktagon Underground
Zdroj: Oktagon MMA
ZDRAVIE OKTAGON MMA RFA
Uložiť Uložené

Tadeáš Mawar Růžička je tiež dvojnásobným juniorským majstrom sveta organizácie IFMA a svetovým juniorským šampiónom K1 organizácie WAKO.

Po menách ako Leo Brichta, Jozef Wittner, Tomáš Deák alebo po novom Miroslav Brož si RFA uchmatla ďalší nádejný talent, ktorý zápasil pod vlajkami konkurenčného Oktagonu MMA. Je ním 23-ročný Tadeáš Mawar Růžička z pražského Reinders Gymu. Nová bojová organizácia, ktorá vznikla len minulý rok a prvý turnaj má naplánovaný v máji, o tom informovala na svojom Facebooku.



Mladý dravec si získal fanúšikov najmä nekompromisnými, dominantnými výkonmi v bojovej pyramíde s názvom Oktagon Underground. Tú dokázal vyhrať vo svojej váhovej kategórii, teda do 70 kg. Ako píše Fightlive, Čech sa bojovým športom venuje od deviatich rokov a už má na konte viacero titulov.  

Je dvojnásobným juniorským majstrom sveta organizácie IFMA (2015) a svetovým juniorským šampiónom K1 organizácie WAKO (2016). Má aj titul profesionálneho majstra ČR v Muaythai (2017). Mawar si pod organizáciou Oktagon MMA vyskúšal aj jeden MMA zápas, avšak ten prehral s Poliakom Dawidom Karetom.

Tadeáš Mawar Růžička
Zdroj: Oktagon MMA


A ako sám povedal pre MMA Shorties, práve v RFA si bude môcť naplno vyskúšať, čo vie najlepšie. „Konečne sa vraciam k tomu, čo robím celý život, a to je postoj.“ Na otázku, prečo sa rozhodol skočiť do neznámych vôd novej organizácie, povedal jasne: „Pretože verím, že to bude silná organizácia, ktorá bude ľuďom dávať ako MMA, tak postojové zápasy, rovnako ako ONE Championship.“

„RFA zároveň umožňuje bojovníkom zápasiť v iných zahraničných organizáciách,“ doplnil tiež Růžička. To predsa len je faktorom, ktorý zaujal viacero bojovníkov. Viac si môžeš prečítať aj v našom rozhovore s promotérom RFA Borisom Marhanským.

Domov
Zdieľať
Diskusia