Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022, 10:26
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Ministerke Milanovej pomáhal s kritikou Kisku a Lipšica siskár Peter Tóth. Kočnerov agent jej radil aj po vstupe do politiky

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Ministerka Natália Milanová aj Peter Tóth mailovú komunikáciu potvrdili.

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby pomáhal súčasnej ministerke kultúry Natálii Milanovej v rokoch 2012 až 2016 s písaním blogov, v ktorých kritizovala Andreja Kisku aj Daniela Lipšica. Informuje o tom Nový Čas s odvolaním sa na e-mailovú komunikáciu, z ktorej vyplýva, že Tóth pomáhal s úpravou textov po obsahovej aj štylistickej stránke. 

Peter Tóth, ktorý v roku 2017 na objednávku Mariana Kočnera zorganizoval komando na sledovanie novinárov, sa s Natáliou Milanovou stretol v politickej strane 99 percent. Denník N informuje, že z mailovej komunikácie vyplýva, že Milanovej sa zmeny Petra Tótha páčili, akceptovala ich a chválila. 

Natália Milanová nevyvrátila pravdivosť komunikácie s Tóthom, ale tému nepovažuje za relevantnú. „Ak niekoho baví hrabanie sa v mojej súkromnej komunikácii pred vstupom do politiky, prajem mu príjemné čítanie,“ reagovala na informácie samotná ministerka kultúry. Aj Peter Tóth potvrdil, že jej pomáhal. 

„Boli sme taká pomerne široká pracovná skupina, v rámci ktorej sme si vymieňali maily a tiež správy z nejakej mobilnej aplikácie. Ale vzhľadom na to, že som tu opäť zaťahovaný do nejakého politického zápasu, nemôžem vedieť, kto a čo vyfabrikoval, respektíve skompiloval tak, aby z toho vzišla nejaká schéma, na základe ktorej tu niekto teraz ide rozohrávať nejaké politické hry,“ povedal Novému Času. 

Odporúčané
Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri 21. decembra 2022, 18:26

Peter Tóth podľa komunikácie pomáhal Natálii Milanovej aj po vstupe do strany OĽaNO. Upravoval jej vizitku na predvolebných materiáloch pred voľbami v roku 2016, keď sa chcela dostať do parlamentu ako poslankyňa hnutia Igora Matoviča. 

Bývalý príslušník SIS už s Marianom Kočnerom nespolupracuje a je korunným svedkom v kauzách proti zmenkovému podvodníkovi. Proti Kočnerovi svedčí aj v prípade vraždy Jána Kuciaka, ktorého na objednávku dal Tóth sledovať.

Dnes Tóth tvrdí, že sledovanie vykonával v domnienke, že Kočner chcel zbierať na novinárov kompromitujúce materiály do svojej série Na pranieri. Do roku 2018 pomáhal Tóth Kočnerovi aj so zbieraním iných diskreditačných materiálov na politikov vrátane Lipšica či Gábora Grendela. Prsty mal aj vo webstránke „Lipšicove stádo“, kde boli publikované rôzne konverzácie medzi novinármi a politikmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia