Ako nám chutilo v Pande, Sajade či Shanghaji?
Zaplatíš jednotnú sumu a potom zješ, koľko vládzeš. Koncept „all you can eat“ buď miluješ (pretože sa poriadne naješ), alebo nenávidíš (pretože máš vyberavejší jazýček).
Bufetový koncept stravovania má korene vo Francúzsku a Švédsku a pôvodne vznikol s cieľom nakŕmiť nečakaných návštevníkov. Pre Francúzov predstavoval skôr symbol luxusu a zábavy. V roku 1939 Švédi priniesli tento koncept na svetovú výstavu do New Yorku a bufetové reštaurácie začali byť čoraz bežnejšie.
Avšak prvé švédske stoly typu all you can eat vytvoril Herb McDonald v roku 1948 pre hráčov hazardných hier v Las Vegas. Neobmedzená konzumácia údenín, šalátov a morských plodov vtedy stála len 1 dolár.
Dnes je koncept „zjedz, koľko vládzeš“ rozšírený po celom svete. V Kapušanoch môžeš dokonca ochutnať slovenské all you can eat plné halušiek a vyprážaných syrov. V hlavnom meste nájdeš tento koncept predovšetkým v ázijských reštauráciách – a práve tie sme sa rozhodli vyskúšať.
Hodnotili sme ceny, chuť jedla, priestory, obsluhu a lokalitu (dostupnosť). Samotné hodnotenie a opis prevádzok vychádza zo subjektívneho názoru dvoch redaktoriek.
Naším cieľom je predstavovať najlepšie prevádzky, ľudí a talenty za nimi, podporovať lokálnu gastronómiu, ale aj prinášať takéto hodnotenia. Ak sa ti tento typ obsahu páči, môžeš sa pridať do REFRESHER+ klubu a podporiť nás. Ak chceš dostávať upozornenia na články, ktoré sa zaoberajú slovenským gastrom, odoberaj tému gastro, prípadne gastro Bratislava.
Shanghai
All you can eat | 7,90 € (cez víkend a sviatky 8,90 €) |
All you can eat so sushi & wok | 10,90 € (cez víkend a sviatky 11,90 €) |
Ako prvú sme navštívili reštauráciu Shanghai, do ktorej sa vchádza cez tradičnú čínsku bránu. Ide o jednu z najstarších ázijských reštaurácií v Bratislave – má totiž presne 30 rokov (založili ju v roku 1992).
Hneď pri vchode nám milá čašníčka podala plastové rukavice, ktoré treba používať pri naberaní jedla. Usadila nás k stolu, ktorý bol síce určený pre štyri osoby, no zdal sa nám pritesný.
Interiér je relatívne svetlý, steny lemuje tradičná čínska dekorácia. Najviac nás fascinovala vyzdobená časť podniku pri vchode. Krytá terasa, v ktorej sme sedeli, je, naopak, pomerne jednoduchá.
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Či stojí najdrahšia all you can eat reštaurácia v Bratislave za to.
- V ktorej prevádzke bolo zapáchajúce sushi a slabá hygiena.
- V ktorej reštaurácii ťa obslúži robotická mačka.
- Kde si bez plastových rukavíc nenaberieš jedlo.
- Koľko stojí najlacnejšie ázijské all you can eat.
- V ktorej reštaurácii tiekli slzy zo štipľavej omáčky.
- Kde si pripravíš palacinky priamo v reštaurácii.
- Kde nájdeš čokoládovú fontánu.