Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. júla 2021, 14:30
Čas čítania 5:57
Adam Novosad

Vyskúšali sme unikátne all you can eat na slovenský spôsob za 5,50 eura: neobmedzené halušky, vyprážaný syr aj nápoj ako z jedálne

GASTRO GASTROPRIEMYSEL GASTROTESTY SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

All you can eat bryndzové halušky. Takto by sa dal v skratke zhrnúť koncept reštaurácie, ktorú nájdeš v dedinke za Prešovom a vyhľadávajú ju ľudia zo šíreho okolia, lebo si ju buď obľúbili ako lokálni zákazníci, alebo sa na internete dopočuli o existencii reštaurácie s tradičnou slovenskou kuchyňou, kde si za prívetivú cenu môžeš dopriať toľko jedla, koľko tvoje hrdlo ráči.

Odporúčané
Žije na kryptomenách a vyhýba sa eurám. Pavol Lupták je kryptoanarchista, ktorý sa vzdal trvalého pobytu na Slovensku (Rozhovor) Žije na kryptomenách a vyhýba sa eurám. Pavol Lupták je kryptoanarchista, ktorý sa vzdal trvalého pobytu na Slovensku (Rozhovor) 30. mája 2021, 14:30

Obyvatelia Slovenska sú z väčších miest zvyknutí najmä na ázijské reštaurácie na štýl all you can eat, kde si za pár eur môžeš navyberať všemožné vychytávky, o akých v mnohých prípadoch slovenská gastronómia nikdy nepočula, ale občas jednoducho dostaneš chuť na neobmedzený prísun halušiek či segedínskeho guláša, alebo vyprážaného syra, a tak sa musíš poobzerať po nových možnostiach.

Reštaurácia Farmer Area v Kapušanoch pri Prešove ukrýva štedré denné menu, ktoré sa neustále obmieňa, a tak si v ňom svoju pochúťku nájde každý.

V tomto článku si prečítaš:
  • Či sa naozaj oplatí zaplatiť v automate, aby si na menu ušetril 10 centov.
  • Aký dôležitý tip potrebuješ poznať pred vstupom pri platení v automate.
  • Či haluškové all you can eat pôsobí rovnako ako ázijské bistrá.
  • Prečo sa v istých chvíľach prenesieš do školskej jedálne na základnej škole.
  • Či sa vôbec za cenu, ktorú si Farmer Area pýta, dá najesť dobre a chutne.
  • Ako treba začať s jedlami, aby si zvládol ochutnať čo najviac.
  • Čo za dezert v nás zanechal fenomenálny pocit.
  • Aký nepochopiteľný zlozvyk si Slováci vybudovali pri stoloch.
Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Zaplať v automate a ušetri 10 centov

Na začiatku si treba zhrnúť prvé dojmy z reštaurácie. Celý areál, kde nájdeš penzión, reštauráciu aj špeciálny steak house, nájdeš na konci obce Kapušany, kde je vjazd dobre označený a zaparkovať môžeš na upravenom parkovisku.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Prvé prekvapenie však prichádza vo chvíli, keď vojdeš do dverí reštaurácie a namiesto otvoreného priestoru narazíš na automat s veľavravným nápisom „Zaplať TU a ušetríš 10 centov“.

Netvrdíme, že vidina ušetrených 10 centov je príliš lákavá, ale keďže sme typickí Slováci, tak sme sa s povzdychom, že každé euro dobré, opreli o automat a začali vyklikávať, o čo máme záujem.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Haluškoví all you can eat panici

Obedové menu pre dospelého je k dispozícii za 5,50 eura, čo je výborná cena s prihliadnutím na fakt, že máš na bufetových stoloch skutočne neobmedzený prístup k jedlu.

Vo väčšine kútov Slovenska zaplatíš rovnakú sumu za bežné denné menu, a v prípade Bratislavy často výrazne viac, bez toho, aby si sa mohol dosýta najesť a potom si znovu nabrať a znovu nabrať a znovu nabrať, až kým nemáš ako rozumný človek pocit, že už viac jesť nepotrebuješ, alebo ti skôr nepríde ťažko od žalúdka.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Objednávanie jedla môžeš spraviť v automate alebo ho pokojne odignoruj a vyber sa dovnútra, kde môžeš zaplatiť rovnako pohodlne priamo u obsluhy pri kase.

Odporúčané
REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov 1. mája 2024, 15:00

Jediný rozdiel by mohol byť v tom, že my ako all you can eat panici sme si nielenže objednali dve neobmedzené denné menu za 5,50 eura, ale prihodili sme si k obedu aj kofolu, pretože sme z ponuky pochopili, že si za nápoj treba priplatiť. Až vnútri reštaurácie sme zistili, že v cene obeda je aj post-mix stroj, kde si načapuješ sódu aj limonády od výmyslu sveta.

Nahádzať do seba kilo halušiek je zradné

Ak si sa už bol najesť v typickej ázijskej all you can eat reštaurácii, väčšinou si zrejme pamätáš bufetové stoly s nekonečnými možnosťami. V prvej chvíli však v prevádzke Farmer Area nebudeš mať rovnaký megalomanský pocit, avšak zdanie naozaj klame. Najskôr si vezmeš prázdny pohár na nápoje, zabalený príbor a poberieš sa buď k stolu, alebo si rovno začneš vyberať z ponuky jedál.

„Samoobslužný spôsob konzumácie jedál ,bez obmedzenia‘ v reštaurácií vám umožní kombinovať jedlá a prílohy podľa chuti. Po vstupe do reštaurácie a zaplatení vstupného poplatku sa vám otvorí príjemné prostredie vo vidieckom štýle s výhľadom na Kapušiansky hrad,“ opisuje zážitok samotná reštaurácia. Je to pravda, ak si sadneš na jednu stranu, naozaj ťa poteší výhľad na Kapušiansky hrad, ale na tej opačnej uvidíš len parkovisko a cestu.

Na výber máš dve polievky, pričom my sme vychytali hrachovú a vývar, ale aj hlavné chody od výmyslu sveta. Jedlo kuchári neustále dopĺňajú, takže ak by sa ti stalo, že máš chuť na halušky, ale práve došli alebo ich nezostal dostatok, vyber si zatiaľ iný pokrm a k haluškám sa vrátiš onedlho.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Koniec koncov, ako sme zistili my na vlastnej koži, celý koncept all you can eat bryndzových halušiek stroskotáva hneď v začiatkoch. S obrovským zlyhaním nemá nič spoločné samotná reštaurácia, ale fakt, že halušky neboli v minulosti nadarmo jedlom najmä pre chudobnejšie vrstvy našich predkov.

Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok 1. mája 2024, 12:30

Halušky sú naozaj sýte jedlo, a tak jeden z nás, ktorý v úvodnom kole neobmedzeného bufetu siahol práve po haluškách, po zjedení svojej porcie lamentoval, že mu práve došiel apetít a bude musieť chvíľu počkať, aby mohol vyskúšať iné jedlá. Ospravedlňujeme sa, že ti ničíme ilúzie z titulku článku, ale all you can eat halušky nie sú dobrý nápad. Zasýtiš sa príliš skoro a namiesto skúšania dobrôt by si najradšej zaľahol do postele a doprial si šlofíka.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Minimum ľudského kontaktu ako ideál pre introvertov

My sme sa do reštaurácie vybrali inkognito bez toho, aby sme v nej vopred informovali o tom, že sa prídeme najesť, aby sme náhodou nedostali preferenčnú starostlivosť. Ani nebolo treba, pretože obsluha naozaj pracuje na plné obrátky. Za bufetovými stolmi nájdeš každé dve minúty kuchára kontrolujúceho, či je jedla dostatok, či je dostatočne teplé a kde sa pokrmy míňajú.

Ak si odmyslíme potrebu vstať od stola a nabrať si jedlo samoobslužne z bufetových stolov, tak je reštaurácia Farmer Area skvelou voľbou aj pre introvertov, pretože ak kontakt s obsluhou nevyžaduješ, tak sa mu môžeš prakticky stopercentne vyhnúť. Stačí zaplatiť v automate a napchať sa až dopopuku.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Jedným z ťahákov celej reštaurácie je aj fakt, že väčšina mäsa v pokrmoch pochádza priamo z miestneho farmárskeho chovu. V reštaurácii svieti nad bufetovými stolmi nápis „Hovädzie, bravčové a jahňacie mäso výlučne z vlastného chovu“, a tak sme siahali najmä po pokrmoch, kde hralo mäso hlavnú alebo minimálne vedľajšiu doplňujúcu úlohu.

Naješ sa z neobmedzeného bufetu za 5,50 chutne?

A bolo jedlo chutné? Áno, bolo. Všetko, čo sme si na tanier naložili, chutilo tak, ako by bol človek očakával, ale viackrát sa nám stalo, že chuť nebola príliš výrazná. Po pridaní štipky soli sa však chuť zintenzívnila, a tak zrejme treba dávať pozor na to, koľko soli si do svojho jedla chceš pridať.

Odporúčané
V púšti v Nigérii vznikla farebná dedina, z jej minulosti ťa však zamrazí. Dizajnérku projektu čoskoro stretneš aj v Bratislave V púšti v Nigérii vznikla farebná dedina, z jej minulosti ťa však zamrazí. Dizajnérku projektu čoskoro stretneš aj v Bratislave 30. apríla 2024, 10:30

Mäso však chutilo výborne, aj keď v bryndzových haluškách sa tak trochu stratila slanina, ktorá nechrumkala tak, ako v našich mokrých snoch o neobmedzených haluškách, ale vynahrádzala to aspoň chrumkavá opečená cibuľka navrchu. Segedínskemu gulášu nechýbalo nič, rovnako ani francúzskym zemiakom, bravčovému mäsu na šťave či cestovinám.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Vyskúšali sme všetko, čo naše žalúdky zvládli, ale najviac nás pobavil post-mix stroj s nápojmi, ktorý v sebe skrýval viacero zaujímavých možností. Z jedálne na základnej škole si dodnes pamätáme, ako nám občas pani kuchárky naservírovali ako nápoj najrôznejšie krikľavo zelené či oranžové malinovky, a tak sme sa nostalgicky vrátili naspäť do detstva, keď sme si na stôl priniesli prenikavo zelenú limonádu s príchuťou kivi.

Malinovky nepatria medzi najchutnejšie, aké si kedy vypil, ale po neobmedzenom prísune jedla z bufetových stolov padne sýtená pomarančová či zelená kivi limonáda ako zo Shrekovho močiara veľmi dobre.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

V prípade dezertov sa nám pod ruku dostal fenomenálny orechový závin, ktorému k dokonalosti chýbalo len trochu viac plnky, a typické slovenské šišky. Tej s džemom nebolo čo vytknúť, čokoládová poleva však mala s čokoládou spoločný len názov a bolo cítiť, že čerstvosť trochu pokrivkávala. Aj to sa však dá pochopiť.

Fenomenálny pomer ceny, kvality a zážitku

Ak sa budeš pohybovať v okolí Prešova a budeš rozmýšľať nad originálnym obedom, tak by si Farmer Area nemal vynechať. V neobmedzených bufetových stoloch síce nenájdeš dokonalú svetovú gastronómiu, ale všetko to vynahrádza príjemná cena, unikátny koncept a zážitok, ktorý si z reštaurácie odnesieš.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Spomínaný návrat do školskej jedálne sa konal aj vo chvíli, keď bolo jedlo zjedené a prázdne taniere bolo potrebné odniesť na určený stôl, kde nápis informoval zákazníka, aby len svoj použitý riad priniesol, nech ho môže obsluha umyť.

Odporúčané
Hanušovský viadukt stavali väzni z pracovných táborov. Dvakrát zničený most má temnú minulosť, stále je najväčší v strednej Európe Hanušovský viadukt stavali väzni z pracovných táborov. Dvakrát zničený most má temnú minulosť, stále je najväčší v strednej Európe 28. apríla 2024, 14:30

Tento koncept však viacero hostí často nechápalo, respektíve nerozumeli princípu, že reštaurácia s neobmedzeným bufetom nemá k dispozícii aj neobmedzené množstvo tanierov.

Namiesto toho, aby si na tanier nabrali jedlo, zjedli ho a odniesli alebo tanier použili znovu, si na stôl nabrali pokojne aj desať tanierov a špinavé ich ukladali na seba dovtedy, kým už veža z nich nebola nebezpečná. Vtedy musel personál taktne hostí upozorniť, že by bolo vhodné taniere odniesť.

Farmer Area
Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Za 5,50 eura do seba môže človek nahádzať toľko jedla, akoby bežne zjedol za dva dni, ale stále platí zásada, že netreba mať príliš veľké oči. Z našich fotiek vidno, že sme si radšej nabrali menej ako si zapratať haluškami celý tanier a potom polovicu nedojesť.

Farmer Area v Kapušanoch stojí za návštevu, nenecháš tam polovicu výplaty, a keď budeš halušky zapíjať krikľavo zelenou kivi limonádou, po rokoch sa aspoň na chvíľu vrátiš do čias, keď bol na základnej škole život gombička.

Domov
Zdieľať
Diskusia