Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021, 11:30
Čas čítania 2:00
Martin Mičuda

Výsledok spolupráce BMW a KITH sa dostal až na Slovensko. Toto je jediný exemplár M4 zo 150-kusovej edície u nás

Výsledok spolupráce BMW a KITH sa dostal až na Slovensko. Toto je jediný exemplár M4 zo 150-kusovej edície u nás
Zdroj: Refresher/martinzmartina
TECH BMW RAD 4
Uložiť Uložené

Ide o jediný exemplár svojho druhu na Slovensku.

BMW ešte v závere minulého roka, len pár týždňov po svetovej premiére modelu M4 Coupé, odhalilo jeho veľmi špeciálnu edíciu. Tá vznikla v spolupráci s newyorskou lifestylovou značkou KITH a dostala výnimočné dizajnové prvky interiéru a exteriéru. Exkluzívna edícia bola limitovaná len na 150 exemplárov, pričom podľa našich informácií k jej vypredaniu došlo v priebehu 11 minút. Jeden jediný exemplár si svoju cestu našiel aj na Slovensko a my sme si ho boli s Yakshom obzrieť naživo.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30

Na účely tejto spolupráce boli vybrané len tri matné laky karosérie, ktoré vzdávajú poctu najpopulárnejším farbám niekdajšieho BMW M3 (E30): čierna frozen black, strieborná frozen dark silver a biela frozen brilliant white. Slovenský exemplár sa pýši práve prvým menovaným, čím už na prvý pohľad zaujme mimoriadne zaujímavým „black-on-black“ vyhotovením.

BMW, M4, Kith,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

Ďalšiu zaujímavosť so sebou prináša logo. Spájanie log je poznávacím znakom mnohých partnerstiev, ktoré značka KITH vytvorila, je to však prvý raz, čo BMW nahradilo svoj predný znak znakom spolupracujúceho partnera – spoločné logo pridáva extra kruh vo farbách BMW M, teda v svetlomodrej, tmavomodrej a červenej. Navyše sa tam ešte nachádzajú aj detaily so svetlými písmenami, ktoré sa zameriavajú na značku KITH a na spoluprácu. K zmene došlo aj v zadnej časti – namiesto nápisu M4 dopĺňa pásy BMW trikolóry nápis KITH v identickom fonte.

Odporúčané
400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 29. júna 2020, 14:21

Jednou zo zmien v rámci špeciálnej edície je karbónová strecha KITH. Súčasťou tohto na požiadanie dodávaného prvku je aj sivý nápis KITH s pásmi BMW M votkaný do povrchu strechy. Ďalej sú to kompozitné brzdy M Compound s červenými strmeňmi a logom M. Tie jasne vidno cez vysokolesklé čierne dvojfarebné M kované disky kolies s dvojitými lúčmi vo farbe jet black. Mimochodom, vpredu majú priemer 19, vzadu až 20".

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa YAK.SHA (@yak.sha)

V interiéri modelu do očí udrú predovšetkým karbónové škrupinové sedadlá v špecifickom farebnom vyhotovení svetlomodrej a červenej farby, ktoré na čiernej koži merino vytvárajú príťažlivý výsledok. Nápis KITH je všitý do čiernej kože predných a zadných opierok hlavy a na stredovú lakťovú opierku, na stredovej konzole sa pritom nachádza aj exkluzívny znak s logom KITH a pásmi BMW M. Zaujímavosťou je, že pôvodný podsvietený nápis M4 v sedadlách vystriedal nápis KITH.

BMW, M4, Kith,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

Okrem na mieru vytvorených prvkov zo spolupráce so spoločnosťou KITH sú vecou štandardnej výbavy kované disky kolies, balík exteriérových karbónových doplnkov, laserové svetlomety BMW Laserlight, zatmavené svetlomety Shadowline, karbónové interiérové lišty Carbon Fibre a ovládače s galvanickým povrchom.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Na rozdiel od niektorých iných limitovaných edícií (napr. M5 CS), v tomto prípade sa po technickej stránke žiadne zmeny neodohrali. Pod kapotou je teda nezmenený 3-litrový šesťvalec M Twin Power Turbo, ktorý dosahuje výkon 375 kW/510 koní a krútiaci moment 650 Nm. Výkon prenáša na kolesá štandardne dodávaná 8-stupňová prevodovka M Steptronic so softvérom Drivelogic. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá iba 3,9 sekundy, rýchlosť 200 km je na tachometri za 12,5 sekundy. Daný exemplár disponuje pohonom všetkých kolies M xDrive, v ponuke však bol aj čisto zadný pohon.

Na záver dodajme, že vystavený exemplár, ktorý má už svojho majiteľa, má cenovku 146 145 eur.

BMW, M4, Kith,BMW, M4, Kith,BMW, M4, Kith,BMW, M4, Kith,
Zobraziť galériu
(18)
Domov
Zdieľať
Diskusia