Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021, 14:30
Čas čítania 7:32
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Oktagon 29: zosadí Davida Kozmu z trónu nebezpečný Srb Bojan Veličković alebo Čech opäť obháji titul?

Oktagon 29: zosadí Davida Kozmu z trónu nebezpečný Srb Bojan Veličković alebo Čech opäť obháji titul?
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MMA OKTAGON OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prečítaj si, ako vidia priebeh zápasov na turnaji Oktagon 29 naši redaktori.

Najväčším ťahákom predposledného domáceho turnaja Oktagon MMA v roku 2021 bude určite titulová bitka o kráľa velterovej váhy. V klietke sa stretnú 32-ročný Srb Bojan Veličković, ktorý na predchádzajúcich turnajoch doslova zdemoloval Emmanuela Dawu či Carla Pratera, a v Oktagone neporazený šampión – 29-ročný Čech David Kozma.

Na turnaji však bude viac zaujímavých duelov. My sme sa bližšie pozreli na to, ako by mohli jednotlivé zápasy vyzerať a kto má väčšie šance na výhru. Prečítaj si predikcie redaktorov, ktorí sa MMA denne venujú, a nezabudni nám do komentára napísať svoje tipy na Oktagon 29, ktorý sa uskutoční v sobotu 4. decembra v brnianskej Zoner Bobyhall. Turnaj si môžeš naživo pozrieť na Oktagon.tv.

Oktagon 29 Oktagon MMA MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Roman Paulus vs. Peter Gabal

Je otázne, ako sa dokázal Paulus poučiť z tohtoročnej prehry s Michalom Konrádom a či zlepšil svoju prácu na zemi. Vieme, že 20-ročný Slovák zo Spartakus Fight Gymu je výbušný a nebezpečný striker, no v grapplingu ešte má čo zlepšovať (aj keď pozoruhodný a dominantný výkon v tomto smere predviedol napríklad v zápase s Tomášom Zajacom). Práve v grapplingových výmenách by mal byť o rok starší Čech Peter Gabal obratnejší aj technickejší.

Roman Paulus.
Roman Paulus. Zdroj: Oktagon MMA

Vzhľadom na Paulusove prednosti sa Gabal preto asi bude snažiť preniesť zápas na zem a nebude chcieť príliš riskovať knokaut. Ak by však predsa len s Paulusom šiel do bitky čisto v stoji, bude to poriadne napínavý duel. Rovnako by sme v takom prípade mohli vidieť prestrelku, ktorá môže ukončiť zápas počas prvých sekúnd. 

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

V stoji môže Paulus prekvapiť tvrdým „vypínacím“ high-kickom, ktorý určite spolu s Lajošom Kleinom na tréningoch cvičia. Gabal bude zase určite hroziť najmä nepríjemnými údermi na telo, ktoré súpera vedia rýchlo vyčerpať. Gabal je síce momentálne mierny favorit, Paulus však bude chcieť ukázať, že trénuje so špičkovými domácimi bojovníkmi v rámci svojej váhy, čo sa pravdepodobne odrazí v zápase.

Tip na víťaza: Paulus

Arthur Karavaev vs. Omar Santana

Protagonistami jednej z čisto zahraničných bitiek budú nebezpečný ruský zápasník Arthur Karavaev a Španiel Omar Jesus Santana. Pre českých a slovenských divákov zrejme nepôjde o známe mená.

Obaja bojovníci by však mali byť veľmi kvalitní, čo potvrdzujú ich doterajšie výsledky. Karavaev, ktorý dlhodobo zápasí v prestížnej organizácii RCC, už dva roky zbiera len výhry a všetko nasvedčuje tomu, že sa to stane aj v sobotu.

Na druhej strane klietky bude stáť držiteľ čierneho pása v brazílskom džiu-džicu, ktorý prevažnú väčšinu zo svojich šestnástich výhier ukončil predčasne na submisiu. Dá sa teda čakať, že boj sa bude pokúšať Karavaeva preniesť na zem a tam ho držať. Otázkou je, či to bude na rozbehnutého Karavaeva stačiť.

Tip na víťaza: Karavaev

Daniel Dittrich vs. Thomas Narmo

Oktagon MMA MMA
Zdroj: Oktagon MMA


Na turnaji Oktagon 29 nebude chýbať ani súboj ťažkých váh. Postarajú sa oň bývalý titulový vyzývateľ Daniel Dittrich z Česka a severský obor Thomas Narmo Viking z Nórska. Ten na česko-slovenskej pôde ešte nezápasil, ale už si získava priazeň fanúšikov svojím zábavným vystupovaním na sociálnych sieťach.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106934 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia