Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021 o 11:33
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

Matovič: Na výmenu Lengvarského príde čas po tretej vlne. SaS chcela kvôli školám odísť z koalície

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič kritizoval v diskusnej relácii TA3 Richarda Sulíka aj Vladimíra Lengvarského.

Kompetentní sa mohli poučiť a nachystať na tretiu vlnu lepšie, myslí si šéf OĽaNO a bývalý predseda vlády Igor Matovič. „Nebudem ukazovať prstom, ľudia si musia urobiť obraz sami,“ povedal minister financií na margo otázky, či zo súčasnej situácie viní Vladimíra Lengvarského. Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí podľa neho zvládal druhu vlnu „bravúrne“. 

SaS pohrozila odchodom z koalície

„Lengvarský robí, čo môže, ale Marek Krajčí bol určite lepší,“ dodal minister financií Matovič. Tvrdí, že zrušiť rúška deťom v školách bol katastrofický omyl. „Boj s koronavírusom zatiaľ zvládame. Z pohľadu ekonomických škôd a obetí sú to zbytočné škody,“ dodal. 

Núdzový stav chceli podľa Matoviča vo vláde vyhlásiť už pred dvomi týždňami, ale strana Sloboda a solidarita návrh stopla. Keď rozhodovali o prísnom lockdowne, SaS podľa Matoviča hrozila odchodom z koalície, ak by zatvorili školy.

Matovič tvrdí, že by bolo dobré, keby sa rodiny počas Vianoc nestretávali. „Dajme si od toho pokoj, nemali by byť ani bubliny (...) Nepokúšajme osud, nemalo by sa cestovať za príbuznými do domácností.“

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024 o 18:00

Igor Matovič kritizoval šéfa Smeru Roberta Fica za to, že organizoval protesty pre dôchodcov. Podľa ministra financií ich vystavil nebezpečenstvu a teraz zomierajú v nemocniciach. Vraj si zobral starších ľudí ako „živý štít“, aby sa zachránil pred väzením. „Robert Fico by sa mohol každý deň kúpať v krvi svojho nezodpovedného prístupu,“ povedal Matovič. 

Igor Matovič komentoval aj svoj aktuálny návrh dať dôchodcom 500-eurový poukaz. Peniaze by mohli minúť v slovenských prevádzkach a pomohli by tak ekonomike. Richard Sulík je proti a tvrdí, že toto opatrenie nebude mať žiadny efekt. SaS by bola ochotná pristúpiť na kompromis vo výške 150 eur. Tému by mala koalícia rozoberať v pondelok, minister financií však chce, aby o ňom už v utorok hlasoval parlament. 

Domov
Zdieľať
Diskusia