Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021, 19:31
Čas čítania 0:30
Tímea Krauszová TASR

Africký variant koronavírusu dostal názov: volá sa omikron a vyvoláva znepokojenie na celom svete

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ďalší variant dostáva grécke meno.

Svetová zdravotnícka organizácia v piatok označila novoobjavený variant koronavírusu B.1.1.529 za „variant vyvolávajúci znepokojenie“ a premenovala ho na omikron, teda pätnáste písmeno gréckej abecedy.

Popredná britská lekárka a poradkyňa vlády ho označila za najznepokojujúcejší variant, aký sme tu doteraz mali, a o závažnosti situácie svedčí aj fakt, že sa o ňom na Twitteri začalo diskutovať len pred pár dňami a dnes už Európa uzatvára letecké spojenia s Afrikou.

Doteraz bolo identifikovaných menej ako 100 prípadov tohto variantu, ale ide len o oficiálne zachytené a otestované prípady. Najviac z nich zachytili v juhoafrickej provincii Gauteng, odkiaľ sa zrejme postupne rozšíril do takmer všetkých častí krajiny aj za hranice. V piatok poobede potvrdili prvý prípad aj v Európe. Prečítaj si, čo už o omikrone vieme, v našom článku.

Odporúčané
Najhorší, aký sme tu doteraz mali. Toto zatiaľ vieme o novom variante, ktorý sa šíri z juhu Afriky Najhorší, aký sme tu doteraz mali. Toto zatiaľ vieme o novom variante, ktorý sa šíri z juhu Afriky 26. novembra 2021, 18:30
Domov
Zdieľať
Diskusia