Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021, 14:11
Čas čítania 1:04
Ivan Koribanič

VIDEO: Youtuber MrBeast vytvoril skutočné Squid Game. Víťaz si odniesol výhru takmer pol milióna dolárov

VIDEO: Youtuber MrBeast vytvoril skutočné Squid Game. Víťaz si odniesol výhru takmer pol milióna dolárov
Zdroj: Netflix
ZAUJÍMAVOSTI SQUID GAME
Uložiť Uložené

Populárny youtuber MrBeast, ktorého sleduje 76,4 milióna fanúšikov, si pre nich pripravil adaptáciu známeho seriálu Squid Game, ktorý na Netflixe trhá rekordy sledovanosti.

Stovkám fanúšikov dal možnosť zabojovať o hlavnú finančnú odmenu 456 000 dolárov. Rekonštrukcia hier zo seriálu ho pritom vyšla na 3,5 milióna dolárov, píše New York Post.

Ak to rozmeníme na drobné, tak MrBeast, vlastným menom Jimmy Donaldson, na Twitteri uviedol, že výstavba ho stála približne 2 milióny dolárov, ďalšieho 1,5 milióna minul na ceny pre súťažiacich, ktorých bolo celkovo 456. Každý z účastníkov dostal 2 000 dolárov, súťažiacemu, ktorý skončil druhý, dal 10 000 dolárov.

Youtuberovo vyhotovenie populárneho seriálu zahŕňa tie isté kórejské detské hry, ktoré sa objavili aj v hre Squid Game. Ide napríklad o hry červené svetlo, zelené svetlo, guľôčky a preťahovanie lanom.

V tomto prípade sa však žiadny súťažiaci nezranil. Hráči boli vybavení bezdrôtovými výbušninami, ktoré boli naplnené falošnou krvou. Výbušnina vybuchla po tom, ako bol hráč vylúčený. Vo výzvach preťahovanie lanom a sklenené mosty spadli porazení do penovej jamy.



Rekonštrukcia hry Squid Game nie je prvým prípadom, ktorým sa Donaldson na svojom youtubovom účte prezentoval. Tvorca je známy tým, že svojim sledovateľom, ktorí sú ochotní súťažiť v absurdných výzvach, ponúka lukratívne ceny. Fanúšikovia sa mohli zúčastniť napríklad na výzve, keď museli stáť v kruhu 12 dní. Hlavnou cenou bolo 500 000 dolárov.

MrBeast bol v roku 2020 druhým najlepšie plateným youtuberom. Podľa časopisu Forbes zarobil približne 24 miliónov dolárov. Jeho videá si pozreli približne 3 miliardy ľudí. Najnovší počin Donaldsonovi okrem úspechu priniesol aj kritiku. Ľudia mu vyčítajú, že zrekonštruoval hru bohatých ľudí, ktorí využívajú chudobných pre pôžitok zo sledovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia