Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021 o 18:46
Čas čítania 0:27
Adam Novosad

Agresívni antirúškari z piešťanského Lidlu dostali pokuty do 250 eur. Policajti všetkých odovzdali na šetrenie hygienikom

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Incident zo začiatku novembra sa skončil finančným trestom pre desiatich zo skupiny antirúškarov.

Začiatkom novembra sa skupina antirúškarov pokúsila zablokovať predajňu Lidl v Piešťanoch, pretože nesúhlasila s povinnosťou nasadiť si ochranu dýchacích ciest počas nákupu. Incident sa zmenil na stret s políciou, keď privolaní muži zákona odmietli blokádu supermarketu tolerovať a antirúškarov spacifikovali.

policajný zásah proti ľuďom bez rúška v Lidli v Piešťanoch
Zdroj: Facebook/Jojo Hronkovič

Spomedzi antirúškarov polícia tri osoby obvinila z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva, ale ostatných protestujúcich potrestali len hygienici. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave informoval, že pokuty dostalo dohromady desať osôb. Udelené finančné tresty sa pohybujú v rozmedzí od 100 do 250 eur.

Privolaná polícia v supermarkete Lidl identifikovala hŕstku protestujúcich, ktorí sa v priestore prevádzky pohybovali bez prikázaných rúšok, a tak porušili platné protipandemické nariadenia. Policajti následne odovzdali priestupky do rúk regionálnym hygienikom.

Domov
Zdieľať
Diskusia