Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 10:43
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Slovenka dostala v deväťdesiatych rokoch za kilo kokaínu z Kolumbie podmienku. Schovala ho vo svätých obrazoch v chladničke

NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Časť rodiny sa presťahovala za veľkú mláku, domov však neposielali ťažko zarobené doláre, ale komodity na ďalší predaj.

Absurdný prípad pašovania kokaínu z Kolumbie cez Slovensko do Kanady má už takmer 30 rokov. Upozornili naň Aktuality aj s pripomenutím, ako vyzerali drogové tresty v našej krajine v roku 1993. Slovenskú políciu upozornili na podozrivú zásielku smerujúcu do malej obce Parchovany kolegovia z Nemecka.

Keď príslušníci zákona vykonali raziu v dome staršej ženy, čistý kokaín z Kolumbie schovaný vo svätých obrazoch s dvojitým dnom museli chvíľu hľadať. Duchaprítomná žena totiž umelecké diela ukryla v chladničke, aby sa policajtom neskôr vyhovárala, že chcela zachrániť olejovú maľbu. 

Do celého prípadu namočil staršiu ženu syn, ktorý sa krátko po Nežnej revolúcii odsťahoval do Kanady. Syn Ján usmerňoval celú akciu, svoju sestru Annu totiž inštruoval, ako má jeden z obrazov z Kolumbie zabaliť a poslať do Kanady. Keď bola sestra nervózna, navrhol jej, aby prášok ochutnala, informujú Aktuality.

Kým dnes by za podobný prípad dostali matka s dcérou exemplárne tresty, pred tridsiatimi rokmi im to prešlo len s podmienkou, pretože neboli súčasťou žiadnej organizovanej skupiny. Maximálny trest bol dva roky, register trestov však mali pred drogovou kauzou čistý. Do dnešného dňa aktérky odmietajú, že by za zásielky dostali akékoľvek peniaze. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia