Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2021, 19:40
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

VIDEO: Slováci si spravili tajnú párty v okrese s nízkou zaočkovanosťou. Zakročili policajti a hygienici

NEWS COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

Prevádzke hrozí až 20-tisícová pokuta.

V meste Dobšiná v Rožňavskom okrese, ktorý je momentálne v bordovej farbe, si Slováci spravili tajnú párty s uzavretou spoločnosťou, upozorňuje TV Markíza. Okres Rožňava patrí k tým s najnižšou zaočkovanosťou, je zároveň obklopený čiernymi okresmi. Prevádzkar miestneho pohostinstva napriek tomu zorganizoval diskotéku, ktorú zrušili až policajti, ktorí dostali tip od obyvateľov mesta. 

Majiteľovi baru momentálne hrozí vysoká pokuta až 20-tisíc eur. 

„Tieto kontroly nemajú mať priamo represívny charakter, aby sme zatvárali prevádzky na mieste. Je to prvé upozornenie a v prípade opakovaného porušenia týchto nariadení môže byť prevádzka až uzatvorená. Účastník konania bude vyzvaný, aby sa vyjadril k zisteným nedostatkom, a môže mu byť uložená sankcia vo výške od 150 eur do 20-tisíc eur,“ povedal regionálny hygienik Jozef Varga.

Poslanci v parlamente tento týždeň schválili ešte prísnejšie sankcie a policajtom aj hygienikom dali viac právomocí pri vyberaní pokút od prevádzkarov aj návštevníkov prevádzok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia