Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2021, 15:53
Čas čítania 0:39
Kamila Šebestová

Turisti majú sex v dunách, ničia španielsku prírodnú rezerváciu. Ich vinou zomrel leguán, ktorý zjedol kondóm

NEWS SEXUALITA ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Na plážach si vytvorili „hniezdočká lásky“.

Španielov trápia sexuchtiví turisti. Vkrádajú sa do pieskových dún na Kanárskych ostrovoch, kde následne majú sex. V piesku si robia „hniezdočká lásky“.

Problémom však je, že na plážach ničia tamojšiu vegetáciu. Aby mali pri sexe väčší komfort, odstraňujú z duny rastliny a piesok, píše CNN. Duny sú pritom súčasťou chránenej rezervácie Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas, ani to ich však zjavne pred sexom nezachráni.

Duny sú tiež dôležitým miestom pre vtáky migrujúce z Afriky do Európy. Namiesto vtákov však na nich oddychujú turisti, vtipne komentuje situáciu CNN

Pre španielskych obyvateľov je to však naozaj otravné. Vedci v dunách objavili až 298 „hniezdočiek lásky“ a potvrdili, že poškodzujú životné prostredie. Okrem ničenia vegetácie totiž turisti nechávajú na mieste činu kondómy, toaletný papier, cigarety či papierové vreckovky. V piesku zároveň vykonávajú malú aj veľkú potrebu.

Nezodpovední milenci dokonca takto zapríčinili smrť leguána, ktorý zjedol kondóm a zomrel, píše The Conversation. Španielske autority preto prosia turistov, aby boli zodpovední a mali rešpekt k životnému prostrediu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia