Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2021, 15:12
Čas čítania 1:39
Kamila Šebestová TASR

500 zdravotníkov podporilo Záborskej návrh na „pomoc tehotným ženám“

NEWS ANNA ZÁBORSKÁ INTERRUPCIE A REPRODUKČNÉ PRÁVA ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

O sprísnení interrupčného zákona sa bude opäť rokovať v parlamente.

Na Záborskej zákon o „pomoci tehotným ženám“ reagujú ďalší zdravotníci. Tentoraz sa však rozhodli návrh zákona podporiť. Viac ako 500 lekárov a zdravotníkov sa podpísalo pod otvorený list adresovaný poslancom NR SR. 

Žiadajú, aby návrh zákona Anny Záborskej podporili. Podľa ich slov zdravotníci vítajú, že snahou legislatívneho návrhu je poskytnúť ženám v čase tehotenstva dostatok informácií a času na ich rozhodnutie. 

„Podotýkame, že vo viacerých krajinách západnej Európy je táto časová lehota určená na kvalifikované rozhodnutie dlhšia ako súčasný stav na Slovensku,“ napísali vo svojom otvorenom liste.

Pred niekoľkými týždňami reagovalo na Záborskej návrh viac než 170 lekárov, ktorí Záborskej legislatívu odmietajú a žiadajú poslancov, aby ju neschválili. 

„Zakazovať nám konať včas a čakať na ‚bezprostredné ohrozenie zdravia alebo života ženy‘ je v absolútnom rozpore s naším poslaním,“ napísali v liste. Upozorňujú tiež, že ambulanciám a zdravotníckym zariadeniam hrozí likvidačná pokuta, ak zverejnia informácie o dostupnosti a potrebe umelého prerušenia tehotenstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia