Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021, 13:06
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš TASR

Vianočné trhy v Bratislave budú. Takto by mohli vyzerať

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Tohtoročné vianočné trhy by sa mohli konať od 26. novembra do 23. decembra. Chýbať by nemal ani vianočný kultúrny program.

Na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste by sa mohli tohtoročné vianočné trhy konať od 26. novembra do 23. decembra. Také sú minimálne plány mestskej časti. Na rozdiel od minulého roka, keď tradičné vianočné stánky nahradili flexibilné foodtrucky, sa tentoraz pripravuje klasický stánkový predaj. Či a v akej forme sa trhy budú konať, však bude závisieť od pandemickej situácie.


Chýbať by nemal ani vianočný kultúrny program, avšak aj ten by mal prejsť tento rok úpravou. Mestská časť prichádza s festivalom Šťastné a veselé, v rámci ktorého by ľudia za vianočnou atmosférou nemuseli ísť výhradne do centra mesta.

Nový koncept chce atmosféru adventu priniesť do rôznych kútov vrátane rezidenčných častí. „Chceme ísť s vianočnými koncertmi a performanciami na miesta, ktoré sa s kultúrnymi podujatiami štandardne nespájajú,“ približuje Ľubica Hustá, vedúca referátu kultúry staromestského miestneho úradu.

vianoce
Zdroj: TASR/Martin Palkovič


Vianočnú atmosféru bude dotvárať vianočné osvetlenie, ako aj vianočné stromčeky. K tomu tradičnému na Hviezdoslavovom námestí by mal pribudnúť aj vianočný stromček na Rázusovom nábreží pri Propelleri. „Vlani bola svetelná výzdoba centra mesta skromná už preto, že historické jadro mesta bolo de facto vyľudnené. Tento rok sa ulice znova rozsvietia,“ ubezpečuje starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.


Podujatie Staromestské vianočné trhy 2021 sa bude konať iba v prípade, že sa okresy Bratislava I – V budú v rámci covid automatu nachádzať maximálne v oranžovej farbe, teda v stupni ostražitosti. Podujatie bude v režime OTP.


Vianočné trhy pripravuje tento rok aj hlavné mesto. Konať by sa mali od 26. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Ich režim sa taktiež prispôsobí aktuálnej pandemickej situácii. Mesto nevylučuje, že ak bude kritická, zváži otvorenie trhov.

Domov
Zdieľať
Diskusia