Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:14
Daniel Mikolášik

TOP 3 v piatok: Počiatkovu vilu v Cannes preverujú, Restt zo subov na Twitchi zarobil státisíce, čaká nás sto úmrtí na covid denne

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie udalosti dnešného dňa.

Na Počiatka prišiel mráz

Vila Jána Počiatka vo francúzskom Cannes je už predmetom záujmu francúzskej prokuratúry. Na tlačovej konferencii informoval verejnosť o vývoji prípadu poslanec Juraj Šeliga spoločne s ministrom financií Igorom Matovičom. Preveruje sa, či Počiatek nepoužil na nákup vily peniaze získané z nelegálnej činnosti.

Viac sa dočítaš tu.

Ján Počiatek.
Ján Počiatek. Zdroj: TASR/František Iván, Facebook/Igor Matovič

Unikli státisícové zárobky slovenských streamerov

Známa streamovacia platforma Twitch bola zasiahnutá masívnym hackerským útokom. Doposiaľ anonymní hackeri zverejnili celý zdrojový kód platformy a unikli aj zárobky streamerov v rámci platformy. Medzi uniknutými výplatami tvorcov sú aj známi Česi a Slováci. Čech Agreaelus si od roku 2019 vďaka Twitchu prilepšil o 633 489 dolárov (cca 550 000 eur) a Slovák Restt zarobil za posledné dva roky na Twitchi 230 000 eur.

Viac sa dočítaš tu.

ResttTwitchresttpowered
Zdroj: Twitch, Instagram/@resttpowered

Čaká nás sto úmrtí na covid denne, varuje Čekan

Vedec Pavol Čekan sa obáva, že s príchodom zimy začne Slovensko silne pociťovať tretiu vlnu pandémie. Vo svojom novom statuse očakáva stovky úmrtí na koronavírus už o pár týždňov, pretože doterajší trend nasvedčuje tomu, že sa situácia tak skoro zlepšovať nebude.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Každý týždeň máme nárast hospitalizovaných na kovidových oddeleniach približne o jednu tretinu. Takýmto tempom bude na začiatku novembra okolo 2 000 ľudí v našich nemocniciach s ťažkým priebehom infekcie. A my nevieme, či to bude vrchol alebo sme len niekde v strede,“ píše Čekan v úvode statusu.

Viac sa dočítaš tu.

Pavol Čekan
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Instagramový post dňa: Adele s odhaleným dekoltom pózuje na titulke Vogue

Britská popová hviezda Adele po dlhoročnej pauze poskytla rozhovor, konkrétne pre prestížny magazín Vogue, na ktorého obálke pózuje v žltých šatách s odhaleným bujným dekoltom. V rozhovore prezradila niečo viac o svojom rapídnom schudnutí, ktorým v máji 2020 doslova šokovala verejnosť. Podľa jej slov boli fanúšikovia z jej extrémnej premeny prekvapení, pretože nevideli jej priebeh, iba výsledok. Na premene tela vraj pracovala viac ako dva roky.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adele (@adele)

Domov
Zdieľať
Diskusia