Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. októbra 2021, 16:04
Čas čítania 1:01
Daniel Mikolášik

Hackeri zverejnili výplaty slovenských streamerov. Restt len z predplatných na Twitchi zarobil státisíce eur

TECH STREAMOVANIE HIER TWITCH
Uložiť Uložené

V uniknutých dátach sa nachádza aj český streamer Agraelus s vyše pol miliónom eur.

Známa streamovacia platforma Twitch bola zasiahnutá masívnym hackerským útokom. Doposiaľ anonymní hackeri zverejnili celý zdrojový kód platformy a unikli aj zárobky streamerov v rámci platformy. V stredu sa na internet dostalo vyše 100 GB údajov, informuje BBC.

„Môžeme potvrdiť, že došlo k útoku. Naše tímy pracujú na súrnom pochopení jeho rozsahu. Ďalšie informácie poskytneme hneď, ako budú k dispozícii,“ napísala platforma Twitch na sociálnej sieti Twitter.

V uniknutých dokumentoch sa uvádza, že najlepším streamerom a hráčom videohier na Twitchi za posledné dva roky platforma vyplatila milióny dolárov. Presnosť uniknutých zárobkov je podľa viacerých zdrojov BBC z prostredia známych streamerov stopercentná. Medzi uniknutými výplatami tvorcov sú aj známi Česi a Slováci.  

Portál Czechcrunch informuje o tom, že jeden z najznámejších českých streamerov Agreaelus, civilným menom Vojtěch Fišar, sa zárobkami umiestnil na 177. mieste spomedzi všetkých svetových streamerov a z domácich je, pochopiteľne, na prvom mieste. Od roku 2019 si na Twitchi prilepšil o 633 489 dolárov (cca 550 000 eur).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Restt (@resttpowered)

Na druhom mieste v rámci česko-slovenských streamerov sa nachádza Slovák Restt, známy aj pod prezývkou resttpowered, civilným menom Michal Adámik. Ten si za posledné dva roky vďaka Twitchu prilepšil o 230 000 eur.

Odporúčané
Finále medzinárodnej CS:GO ligy Y-Games PRO Series je už dnes podvečer. Kto získa najväčšiu finančnú výhru z balíka 41-tisíc eur? Finále medzinárodnej CS:GO ligy Y-Games PRO Series je už dnes podvečer. Kto získa najväčšiu finančnú výhru z balíka 41-tisíc eur? 8. júla 2022, 10:30

Ide však len o zárobky čisto z predplatných, konečné príjmy sú omnoho vyššie. V uniknutých informáciách sa totiž nenachádzajú zmienky o tzv. donatoch (priame dary od sledovateľov, ktorí streamerom prispievajú počas živých prenosov).

Domov
Zdieľať
Diskusia