Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2021, 18:26
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš TASR

Ďalší vládny konflikt: Sulík navrhuje zrušiť úrady práce, Krajniak celé Sulíkovo ministerstvo

NEWS MILAN KRAJNIAK RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Sulík navrhol zrušiť Krajniakove úrady ako príklad šetrenia vládnych výdavkov. O prácu by prišlo viac ako 2 000 zamestnancov štátnej správy.

Úrady práce by na Slovensku v budúcnosti mohli byť zrušené. Povedal to vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík po štvrtkovom rokovaní vlády.

Úlohou štátu totiž podľa neho nie je hľadať ľuďom robotu a platiť na to niekoľko tisíc úradníkov. Uviedol to ako príklad toho, ako by sa dali šetriť verejné výdavky.


Tému nadhodil v nadväznosti na aktuálne diskusie o rozpočte na rok 2022. Povedal, že ak budú peniaze rozdelené férovo, on bude spokojný. „Dokonca mám takú nádej, že možno už nastal čas, že budeme robiť aj niektoré odvážnejšie rozhodnutia, napríklad že zrušíme úrady práce,“ povedal Sulík s tým, že keď niekto v súčasnosti hľadá prácu, stačí mu do internetového prehliadača naťukať názov portálu s pracovnými ponukami.

„Nemyslím si, že musíme zamestnávať 2 000 alebo viac úradníkov, ktorí prácu sprostredkujú. To zvládne každý sám, kto prácu chce,“ vyjadril sa vicepremiér a dodal, že preto možno nastal čas na takéto odvážne rozhodnutie, a ak by bolo na stole, SaS to určite podporí.

Domov
Zdieľať
Diskusia